Ouă Pascale vopsite frumos cu hibiscus și coji de ceapă!

Iată încă o metodă de vopsire a ouălor de Paști. Aceasta este foarte simplă, dar oferă un rezultat de nota zece! Vedeți în imaginile de mai jos ce ouă frumoase și marmorate am obținut!

Veți avea nevoie de:

– ouă;

– coji de ceapă;

– 1 foaie (A4) de hârtie albă;

– 50 ml de oțet de 9% (sau 100 ml de 5%);

– 80 g de ceai de hibiscus (flori uscate);

– 1,5 l de apă;

– 1 lingură de sare;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

Mod de lucru:

1. Mărunțiți cojile de ceapă cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi puneți-le într-un bol adânc.

2. După aceasta, în același bol, tăiați cu ajutorul unei foarfece o bucată de hârtie albă împăturită de câteva ori. Amestecați ambele componente cu mâinile.

3. Turnați oțetul într-un recipient potrivit. Luați câte un ou crud și înmuiați-l în el. După aceasta, treceți-l prin amestecul de coji de ceapă și hârtie. Puneți-l pe o bucată de tifon, cu un surplus de coji de ceapă. Înveliți-l în tifon, răspândind cojile uniform în jurul lui și legați-l cu o bucată de ață. Procedați la fel cu toate ouăle.

4. Turnați cojile rămase într-o cratiță. Așezați ouăle peste ele. Deasupra, turnați hibiscusul uscat, sarea, oțetul rămas și apa.

5. Puneți cratița pe foc. Și din moment ce apa va da în clocot, fierbeți ouăle timp de 10 minute. După aceasta, scoateți-o de pe plită și lăsați ouăle în ea timp de 40 de minute.

6. Scoateți ouăle din cratiță și puneți-le într-un bol cu apă rece pentru 2 minute. În final, îndepărtați ațele și tifonul. Puneți ouăle pe un prosop de hârtie să se usuce.

7. A rămas să le ungeți cu un pic de ulei vegetal, ca să accentuați ornamentul minunat și să le conferiți mai multă strălucire! Sperăm că sunteți mulțumiți de rezultatul obținut, la fel ca și noi.

Spor la treabă!

New