Pâine de casă rețeta simplă pas cu pas!

Rețeta simplă de pâine de casă. Crustă subțire crocantă, miez umed aerat și foarte aromat! Aluatul este fără maia, însă cantitatea minimă de drojdie și dospirea mai îndelungată asigură gustul și aroma perfectă!

INGREDIENTE:

-500 gr de făină;

-330 ml de apă;

-5 gr de zahăr;

-10 gr de unt;

-10 gr de sare;

-8 gr de drojdie proaspătă sau 3 gr de drojdie uscată instant.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un vas, turnați apa la temperatura camerei, zahărul și drojdia.

2.Amestecați, apoi adăugați sare și unt la temperatura camerei.

3.Încorporați treptat făina, amestecați cu lingura, apoi frământați aluatul timp de aproximativ 15 minute, fără să vă grăbiți. Aluatul final trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.

4.Lăsați aluatul să se odihnească timp de 5 minute, îl rotunjiți și îl așezați într-un vas curat uns cu ulei fără miros. Acoperiți vasul cu folie alimentară și îl lăsați la dospit pentru 2 ore.

Sfat. Aluatul trebuie să fie întrepătruns de mici bule de aer. Acest lucru vorbește despre faptul că l-ați frământat bine.

5.Peste 1 oră, ungeți blatul de lucru cu ulei, întindeți cu mâinile un blat dreptunghiular și împăturiți aluatul. Îl puneți din nou în vas, cu marginea în jos, îl acoperiți cu folie și îl lăsați pentru încă 1 oră.

6.Apoi lucrați aluatul, îl rotunjiți și îl lăsați să se odihnească timp de 10 minute.

7.Transferați aluatul pe masa de lucru înfăinată, cu marginea în sus, și îndepărtați, cu mâinile și sucitorul, bulele mari de aer din aluat, întinzând un blat nu prea mare, a cărui lățime trebuie să fie egală cu lungimea formei de copt (noi am folosit una de 30*11 cm).

8.Rulați aluatul, presând ușor, și transferați cilindrul în forma unsă cu ulei. O acoperiți cu o pungă de plastic ruptă, dar nu strâns, deoarece aluatul va crește mai înalt decât forma, și îl lăsați la dospit pentru aproximativ 1,5 ore.

9.Îndepărtați punga și dați forma la cuptorul preîncălzit până la 220°С, stropind bine pereții cu apă. Coaceți pâinea timp de 40-45 de minute.

10.Lăsați pâinea să se răcească pe grătar. Dacă loviți pâinea la bază cu degetul, va suna a gol.

Pâinea este foarte gustoasă, în ciuda setului minim de ingrediente folosit. Rețeta este simplă, deci vă recomandăm neapărat să o încercați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!