Pâine moale și puhavă, ca de la brutărie! Nu o mai cumpăr demult din comerț!

Rețetă de pâine delicioasă de casă, care iese la fel de moale și pufoasă, ca și aceea de la brutărie. Ea se păstrează mult timp, nu miroase a drojdie și nu se sfărâmă nici peste 2-3 zile. De asemenea, rețeta este foarte economică. Pentru noi, este mai profitabil să o coacem de casă, decât să o cumpărăm la un preț atât de mare din comerț.

INGREDIENTE:

– 400 ml de apă caldă;

– 2 lingurițe de sare (fără vârf);

– 4 lingurițe de zahăr (fără vârf);

– 25 g de drojdie proaspătă;

– 600 g de făină;

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa caldă în vasul pentru frământat. Adăugați sarea și zahărul și amestecați. Apoi încorporați drojdia și amestecați din nou până la omogenizare.

2. Încorporați treptat făina, amestecând cu lingura, apoi turnați uleiul vegetal și treceți la frământarea aluatului cu mânca, fără să vă grăbiți. Aluatul final trebuie să fie omogen, moale și nelipicios. Acoperiți vasul cu o folie și cu un prosop curat de bucătărie și lăsați aluatul să dospească la cald timp de 40 de minute.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și tăiați-l în jumătate. Aplatizați cu degetele fiecare parte și formați un blat dreptunghiular. Apoi rulați-l în formă de ruladă, presând bine marginile cu degetele. Puneți pâinile obținute în formele unse cu ulei vegetal. Lăsați pâinea să se ridice în formă timp de 40 de minute.

4. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 30-40 de minute.

5. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le să se răcească, apoi savurați-le cu multă plăcere, alături de bucatele dvs. preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!