Pâine puhavă și aspectuoasă de casă, coaptă la cuptor fără formă! Am testat rețeta de foarte multe ori!

Astăzi vom coace o pâine foarte moale, delicioasă și cu un aspect de nota zece. Aluatul se pregătește simplu și ușor, așa că va putea fi pregătită și de către începători! Să trecem la treabă!

INGREDIENTE:

– 300 ml de apă;

– 20 g de zahăr;

– 10 g de drojdie uscată;

– 100+450 g de făină;

– 1 albuș de ou;

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 6 g de sare;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș + 1 lingură de apă;

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: turnați apa într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați bine cu un tel. Apoi cerneți și combinați 100 g de făină. Acoperiți bolul și lăsați maiaua pe masă timp de 20 de minute.

2. Peste 20 de minute, amestecați bine maiaua cu telul. Apoi încorporați albușul de ou și uleiul vegetal.

3. În final, adăugați sarea și începeți să cerneți și să combinați făina rămasă. Inițial, amestecați cât va fi posibil cu spatula, apoi frământați aluatul pe masă cu mâinile. El nu trebuie să iasă lipicios.

4. Ungeți bolul cu puțin ulei vegetal și puneți aluatul în el. Lăsați-l să dospească timp de o oră sub o folie alimentară.

5. Transferați aluatul dospit pe suprafața curată de lucru și modelați-l în formă de bilă. Așezați-o pe o bucată de hârtie de copt și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 10 minute sub o bucată de folie.

6. Aplatizați bila de aluat cu degetele, apoi întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-un blat de formă rotundă și tăiați-l cu un cuțit pentru pizza în 8 sectoare egale.

7. Acum, luați o racletă și realizați cu ajutorul ei un ornament în formă de romburi pe suprafața blatului. Acoperiți-l din nou cu o folie și mai lăsați-l să se „odihnească” timp de 15 minute.

8. Transferați pâinea pe o tavă și periați-o cu un amestec de ou bătut cu apă. De asemenea, o puteți decora cu semințe de susan.

9. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 30 de minute.

10. Porționați deliciul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!