Pâine rustică – bine alveolată, își menține gustul și consistența pentru mai multe zile!

Crusta subțire crocantă, miezul moale, dar și calitățile gustativă scot în evidență această pâine. Salvați rețeta, deoarece, după ce o veți gusta, nu veți mai dori să cumpărați pâine din comerț.

INGREDIENTE:

– 500 de grame de făină de calitate superioară (plus făină pentru presărare);

– 400 ml de apă;

– 5 g de drojdie uscată;

– 5 g de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați făina într-un vas încăpător. Efectuați o adâncitură în ea și turnați apa. De asemenea, adăugați drojdia uscată.

2. Amestecați drojdia cu apa din adâncitură și lăsați ingredientele să stea astfel timp de 5 minute, astfel încât drojdia să se activeze.

3. După aceasta, adăugați sarea și începeți să amestecați făina cu ajutorul a două bețișoare pentru sushi. Trebuie să obțineți o compoziție moale și foarte lipicioasă. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați alatul să dospească într-un loc cald timp de 1 oră.

4. Înmuiați-vă mâinile în apă și modelați aluatul dospit în formă de bilă, aducând fiecare colț deasupra. Acoperiți bolul din nou cu o folie alimentară și lăsați alatul să dospească într-un loc cald timp de 1 oră. Acesta se va dubla în volum, umplând tot vasul cu el.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină. Transferați aluatul pe ea și întindeți-l într-un blat de formă dreptunghiulară, cu ajutorul unei raclete înfăinate.

6. Rulați aluatul într-un rulou în formă de ruladă. După aceasta, pliați-l în trei părți pe lungime, apoi aplatizați-l cu palmele într-un blat. Repetați procedura de rulare și pliere încă o dată. Lipiți bine marginile aluatului cu degetele.

7. Acoperiți bila obținută cu un bol adânc și lăsați-o să se „odihnească” timp de 15 minute.

8. Întindeți și pliați din nou aluatul, mai întâi pe lățime, apoi pe lungime. După fiecare procedură de pliere, lipiți bine marginile cu degetele. În final, trebuie să obțineți o bilă.

9. Transferați aluatul pe o tavă de copt presărată cu făină. Acoperiți-l din nou cu un bol și lăsați-l să se „odihnească” timp de 5 minute.

10. Descoperiți aluatul, uniformizați-i marginile și presărați-l cu făină. După aceasta, efectuați o incizie pe laterală cu ajutorul cuțitului.

11. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit până la 250°C timp de 20 de minute. După aceasta, reduceți temperatura până la 210°C și coaceți-o încă 30 de minute.

12. Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească. Acum, o puteți servi cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New