Pâine turcească la cuptor! Fără frământarea aluatului! Simplă și gustoasă!

Dacă doriți să mergeți cu prietenii la picnic și ați vrea să-i surprindeți cu o pâine de casă, sau doriți să pregătiți o lipie pentru a servi frigările în aer liber, atunci această rețetă o să vă fie de mare ajutor. Vă recomandăm să o salvați în copiuța dvs. de produse de patiserie. Pâinea iese foarte aromată, aspectuoasă, cu un miez pufos și o crustă moale. Vă recomandăm să o încercați!

INGREDIENTE:

– 1 linguriță de zahăr;

– 2 pahare de apă caldă (200 ml);

– 10 g de drojdie uscată;

– 4 pahare de făină;

– 1 linguriță de sare;

Pentru ungere:

– 1 lingură de făină;

– 20 ml de apă rece;

– 50 ml de apă clocotită;

– 1 gălbenuș de ou;

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați un pahar de apă caldă într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată. Amestecați bine cu telul. Apoi adăugați un pahar de făină din cantitatea totală și amestecați. Lăsați maiaua pe masă să dospească timp de 15-20 de minute.

2. După aceasta, mai adăugați un pahar de apă caldă și amestecați.

3. Acum, adăugați făina rămasă și sarea și amestecați aluatul final cu spatula. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l să dospească la cald timp de 90 de minute, sau până când își va dubla volumul.

Notă: Această metodă de adăugare treptată a ingredientelor permite obținerea unui aluat omogen, fără a-l frământa cu mâinile pe masă.

4. Presărați masa cu făină. Puneți aluatul pe ea și modelați-l în formă de bilă. Pentru comoditate, lucrați cu racleta.

5. Tăiați-l în două bucăți și dați-le formă de franzelă. Apoi aplatizați-le bine cu degetele, astfel încât să obțineți două lipii de formă ovală.

6. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați aluatul pe ea. Creați un fald de hârtie între lipii, ca să nu se combine una cu alta în timpul de coacere. Acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să dospească timp de 20-25 minute.

7. Combinați o lingură de făină cu 20 ml de apă rece și 50 ml de apă clocotită. Apoi adăugați gălbenușul de ou și mai amestecați încă o dată.

8. Ungeți turtele cu amestecul obținut.

9. După aceasta, oferiți turtelor dvs. desenul dorit, aplatizându-le cu vârful degetelor. Mai ungeți-le o dată cu amestecul de făină și ou și presărați-le cu semințe de susan alb și negru.

10. Dați tava la cuptor. Sub ea, puneți o altă tavă cu apă. Coaceți pâinile la temperatura de 250ºC, timp de 15 minute.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Notă: Aceste pâini mai pot fi modelate de formă rotundă și presărate cu mac.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New