Pălărie potrivită pentru lucrul în grădină: două bucăți de stofă, o croială simplă și veți fi cea mai stilată!

Pălăriile sunt indispensabile în trusa pentru excursiile la țară sau la plajă. De asemenea, fără de ele și lucrul în grădină e imposibil. Iar dacă vă întrebați și dvs. ce să purtați pe cap ca să nu păreți demodată, să vă simțiți confortabil și, în mod ideal, să se potrivească cu toată garderoba de vară, atunci să știți că cea mai bună soluție este să coaseți o pălărie reglabilă, cu două fețe și din bumbac ca aceasta! Bumbacul este un material care „respiră” foarte bine. Iar posibilitatea de a purta pălăria pe ambele părți face ca modelul să fie practic și universal, pe când ajustarea vă va permite să potriviți pălăria cu orice ținută.

Veți avea nevoie de două bucăți dreptunghiulare de material – de 56 cm pe 40 cm. În mod ideal, una dintre ele ar trebui să fie colorată.

Îndoiți ambele bucăți odată în jumătate pe partea lungă și rotunjiți unul dintre colțuri (din partea de sus a colțului din dreapta, cu laturile de 18 cm).

Desfaceți bucățile de material și așezați-le față în față. Lăsați câte 2,5 cm de la colțuri și trageți câte o linie de 15 cm lungime de-a lungul marginii. Apoi coaseți articolul de la un colț la altul, de-a lungul părții rotunjite. De asemenea, coaseți de-a lungul segmentelor de 15 cm. Crestați marginile cusăturilor pentru a permite ca lucrarea să iasă îngrijită.

Întoarceți lucrarea pe față prin orificiul necusut și neteziți-o cu grijă. Mai realizați o cusătură de-a lungul părții rotunjite, la 1,5 cm de la margine. Pe partea dreaptă, coaseți aproape de margine. Important: lăsați necusute găurile făcute anterior în colțurile din partea dreaptă și din partea stângă.

Îndoiți o bucată de panglică de 3 cm lățime și 68 cm lungime mai întâi cu marginile tăiate spre centru și apoi în jumătate. Coaseți-o. Veți obține un șiret.

Folosiți un ac pentru a introduce șiretul în cusătura cordonului rezultat din articol.

Strângeți-l, legați-l și pălăria este gata! O poți purta pe orice parte doriți!

Spor la treabă!

New