Până în primăvară nu ne ajung, le mâncăm iarna pe toate: 3 metode testate de conservare a agrișelor pentru iarnă (fără fierbere)!

Astăzi aș vrea să vă împărtășesc 3 metode de conservare a agrișelor pentru iarnă, pe care le practic de mulți ani și pe care le consider cele mai simple și mai reușite.

INGREDIENTE:

– agrișe;

– zahăr (după gust);

– portocale;

– recipiente de plastic cu capac.

MOD DE PREPARARE:

1. Alegeți agrișele, rupeți-le codițele, spălați-le sub jet de apă rece și puneți-le la scurs pe un prosop sau într-o strecurătoare. De asemenea, vă recomandăm să puneți fiecare culoare în vas diferit.

2. Pentru prima metodă, iau agrișele roșii, aleg cele mai coapte boabe și le pun în recipiente mici, umplându-le cam până la jumătate.

3. Restul agrișelor le torn pe rând în vasul unui blender și le pasez până când obțin o pastă omogenă.

4. Pun o sită peste un bol și strecor pasta pentru a obține o masă omogenă, fără semințe.

5. Adaug zahăr după gust în pasta rezultată și amestec puțin.

6. După aceasta, bat compoziția cu mixerul, timp de aproximativ 3-4 minute. În acest timp, zahărul se dizolvă complet, iar piureul devine mai pufos.

7. Apoi torn nectarul rezultat peste agrișele din recipiente. Ale mele sunt de 250 ml, acesta pentru mine fiind cel mai convenabil volum.

Notă: După decongelarea unui astfel de recipient, agrișele trebuie consumate în 2 zile, nu se vor păstra mai mult timp în frigider.

Agrișele conservate astfel ies foarte gustoase. În timpul iernii, puteți pur și simplu să le dezghețați și să le mâncați cu lingura, ca pe un desert propriu-zis.

8. Pentru cea de-a doua metodă, folosesc agrișe verzi. Le-am pasat și pe ele cu blenderul. 

9. Adaug zahăr. Eu adaug 300 g la 1 kg de agrișe, dar totul depinde de gradul de dulceață al boabelor. Și amestec, până la dizolvarea completă a acestuia.

10. Torn pasta obținută în recipiente și le depozitez în congelator. Agrișele ies foarte aromate și cu un gust asemănător de kiwi. Obișnuiesc să le folosesc la clătite, blinii sau să le consum cu brânză de vaci.

11. Pentru cea de-a treia metodă, trec agrișele prin mașina de tocat carne.

12. Tai portocalele în felii și le trec și pe ele prin mașină. Aveți grijă să le îndepărtați semințele. La 1 kg de agrișe, eu adaug 2 portocale de mărime medie cu tot cu coajă.

13. Apoi adaug zahăr după gust și amestec până la dizolvarea completă a acestuia.

14. În final, torn compoziția în recipiente, pe care le depozitez în congelator.

Iarna scot câte unul din frigider, îl decongelez și îl savurez cu înghețată, îl adaug în diferite deserturi sau îl mănânc cu lingura. Este foarte delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!