Panna cotta cu vișine — un desert minunat, demn de admirație!

Vă prezentăm rețeta celui mai gustos desert italian, care este adorat de oamenii din întreaga lume. Deși are o denumire fastuoasă, acest desert este foarte simplu. Cel mai important este să respectați proporțiile necesare. Acest deliciu fin va cuceri pe oricine. Salvați această rețetă! Gătiți-o și savurați rezultatul obținut!

INGREDIENTE:

-150 g de vișine congelate;

-200 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-100 ml de lapte;

-100 g de zahăr tos;

-25 g de gelatină;

-150 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Decongelați în prealabil vișinele.

2.Înmuiați gelatina în 50 ml de apă rece. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 10 minute.

3.Turnați laptele și smântâna pentru frișcă într-o crăticioară. Puneți-le pe foc și încălziți-le bine. Nu este necesar să le clocotiți. Adăugați zahărul tos și amestecați continuu până la dizolvarea lui completă.

4.După aceasta adăugați jumătate din gelatina hidratată (restul va fi folosit pentru prepararea jeleului de vișine) și lăsați amestecul lactat să se răcească până la temperatura camerei.

5.Turnați-l în cremiere.

6.Adăugați câteva vișine în fiecare cremieră, după care dați desertul la frigider până se va închega complet.

7.Puneți vișinele rămase și 100 ml de apă într-o crăticioară. Așezați-le pe foc. După ce compotul de vișine va da în clocot, adăugați gelatina rămasă și amestecați foarte bine. Lăsați-l să se răcească complet.

8.După ce stratul lactat se va închega, scoateți desertul din frigider și turnați cu grijă jeleul de vișine (cu bucățele de fructe) în fiecare cremieră. Apoi dați-le iarăși la frigider până la închegarea completă a jeleului de fructe.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New