Păpădie din poveste pentru decorul curții din cele mai simple materiale!

Nimeni nu va trece indiferent pe lângă o astfel de păpădie! Orice grădină și curte se va transforma într-un mod magic în Țara Minunilor a lui Lewis Carroll. Floarea impresionantă va rămâne rafinată pe parcursul întregului an. Materialele, din care este confecționată, sunt ușor de procurat, iar procesul nu necesită mult efort.

Pentru mijlocul-bază al florii, aveți nevoie de o bilă din polistiren expandat cu diametrul de aproximativ 6 cm. Aceasta trebuie vopsită cu vopsea acrilică de culoare verde. Este comod să faceți acest lucru așezând bila pe o sârmă sau o sulă. Pentru ca vopseaua să acopere bine suprafața bilei, e nevoie să aplicați 2-3 straturi.

Puful pentru floare se face din paie de cocktail. În funcție de culoare, albă sau albastră, veți obține o păpădie sau o floare decorativă de ceapă. Aveți nevoie de 400-420 de paie cu lungimea de 3,5 cm. Apoi, fiecare pai se taie dintr-un capăt până la mijloc în 8 părți. Cel mai comod este să le tăiați mai întâi în formă de cruce, apoi încă în 4 părți. La final, îndreptați și apăsați partea tăiată, astfel încât să obțineți o ”umbrelă”.

Pentru etapa următoare, aveți nevoie de sulă, clește și sârmă. Cel mai bine ar fi să folosiți o sârmă pentru flori cu grosimea de 0,8 mm. Trebuie să o tăiați bucăți cu lungimea de 20 cm și e nevoie să aveți același număr de bucăți cât și umbrele din paie. În partea inferioară a fiecărei umbrele, faceți câte o gaură, în care introduceți 2 cm din sârmă și o răsuciți. Capătul este comod să-l răsuciți și să-l strângeți cu ajutorul cleștelui.

În calitate de tulpină pentru păpădie, puteți folosi fie un suport de culoare verde pentru flori, fie țevi de plastic sau metal-plastic cu diametrul de 2-3 cm, pe care va fi nevoie să le vopsiți. Pentru a fixa bila din polistiren expandat de ”tulpină”, înșurubați un șurub în capacul suportului pentru flori, iar la capătul țevii de plastic faceți 2 găuri și treceți prin ele o sârmă, răsucind-o cu capetele în sus. După care, aplicați adeziv (care nu corodează polistirenul expandat) pe capac și șurub (sârmă) și fixați bila. După ce se usucă adezivul (aproximativ 12 ore), puteți întări suplimentar locul de contact între bilă și tulpină cu adeziv fierbinte.

Nu vă rămâne decât să realizați ”pălăria” florii. Pentru aceasta, baza fiecărui ”puf” o ungeți cu adeziv și le introduceți în bila din polistiren expandat. Sârma trebuie adâncită cu aproximativ 1 cm. Străduiți-vă să repartizați puful uniform la o distanță de 4-5 mm, fără să adunați prea mult în anumite locuri sau să lăsați spații goale.

Atunci când instalați floarea, pentru siguranță, ar fi bine să înfigeți în pământ un oțel beton și să fixați tulpina de el în câteva locuri, folosind coliere de strângere sau sârmă. Astfel, floarea dumneavoastră va rezista chiar și pe vânt puternic.

Mult spor!