Papuci tricotați simplu fără cusătură la talpă!

Papuci tricotați călduroși și comozi (mărimea 38-39)! Un model foarte simplu creat dintr-o pânză și fără cusătură la talpă (se coase la călcâi). Dacă scurtați sau lungiți partea superioară a papucilor, îi puteți transforma în șosete sau cipici.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de tricotat (50 gr – 150 m): gri (A) și roz (B);

-andrele circulare nr.4;

-ac gros;

-marcatoare.

PAȘI DE URMAT:

1.Montați 62 de ochiuri pe andrele (fir A).

2.Lucrați primele 6 rânduri în punct de jerseu: scoateți ochiul de margine, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, ultimul ochi pe dos.

3.Continuați următoarele 2 rânduri în punct de jerseu (fir B): scoateți ochiul de margine, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, ultimul ochi pe dos.

4.Continuați să lucrați în punct de jerseu: 4 rânduri fir A, 2 rânduri fir B, 6 rânduri fir A.

5.Următoarele 10 rânduri le lucrați în punct leneș (fir A).

6.Împărțiți lucrarea în 3 părți. Puteți măsura pe picior și să numărați de câte ochiuri aveți nevoie pentru partea de mijloc. Noi am numărat 16 ochiuri. Deci (62-16):2=23 de ochiuri pentru fiecare parte laterală.

7.Lucrați primele 23 de ochiuri în punct leneș, apoi le scoateți pe un fir, folosind acul, și legați capetele.

8.Lucrați următoarele 16 ochiuri în punct leneș, iar celelalte 23 de ochiuri rămase le scoateți pe un fir, la fel folosind acul, și legați capetele.

9.Continuați să lucrați doar cele 16 ochiuri (partea de mijloc). Întoarceți lucrarea și lucrați 40 de rânduri în punct leneș: scoateți ochiul de margine, ultimul ochi pe dos. Tăiați firul.

10.Transferați ochiurile din partea dreaptă de pe fir pe andrea. Culegeți ochiuri pe față pe ochiurile marginale ale părții laterale. Luați și un ochi din mijloc, ca să nu se formeze gaură.

11.Când andrelele se întâlnesc, continuați să lucrați ochiurile de pe andreaua stângă pe față.

12.Lucrați ochiurile de margine ale părții de mijloc pe față.

13.Transferați ochiurile din partea dreaptă de pe fir pe andrea, din stânga spre dreapta, și le lucrați pe față.

14.Întoarceți lucrarea și lucrați 1 rând în punct leneș.

15.Continuați să lucrați în punct leneș: 4 rânduri fir B, 2 rânduri fir A, 4 rânduri fir B, 2 rânduri fir A, 4 rânduri fir B, 2 rânduri fir A.

16.Numărați ochiurile, găsiți 12 ochiuri de mijloc și fixați 2 marcatoare.

17.Continuați să lucrați toate ochiurile în punct leneș, până la primul marcator.

18.Scoateți marcatorul, lucrați 11 ochiuri pe față, iar ultimul îl lucrați împreună cu primul ochi după marcator pe dos (din partea de față).

19.Întoarceți lucrarea și lucrați 11 ochiuri pe față (primul ochi nu se lucrează), iar al 12-lea ochi îl lucrați pe față împreună cu următorul (din partea de dos).

20.Întorceți lucrarea, lucrați 11 ochiuri pe față (primul ochi nu se lucrează), iar al 12-lea ochi îl lucrați pe dos împreună cu următorul (din partea de față).

21.Continuați, până pe părțile laterale rămân câte 6 ochiuri, iar în partea de mijloc tot 12 ochiuri.

22.Lucrați 10 ochiuri pe față (primul ochi nu se lucrează), iar ultimele 2 ochiuri le lucrați pe față împreună cu primul ochi al părții laterale.

23.Întoarceți lucrarea, lucrați ochiurile în punct leneș, iar ultimele 2 împreună cu următorul pe dos.

24.Întoarceți lucrarea, lucrați ochiurile în punct leneș, iar ultimele 2 împreună cu următorul, pe față.

25.Continuați să reduceți ochiurile în acest mod.

26.Tăiați firul lung, faceți un nod, întoarceți cipicul pe față și coaseți împreună cele 2 părți laterale. Ascundeți firele.

Mult spor!