Pârjoale de ceapă, iar la gust ca de carne – o rețetă simplă și extrem de economică!

Aceste minunate pârjoale cu ceapă au gust de carne, iar cine nu crede – să le pregătească și să le guste. Rețeta este foarte simplă, iar din câteva ingrediente accesibile obțineți pârjoale multe.

INGREDIENTE:

-500 gr de ceapă;

-2 ouă;

-100 gr de griș;

-400 ml de suc de tomate;

-2 căței de usturoi;

-sare și piper negru – după gust;

-ulei – pentur prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa bucăți foarte mici. Pentru această rețetă din păcate nu puteți folosi răzătoarea sau mașina de tocat carne.

2.Dați usturoiul prin presă sau prin răzătoarea mică.

3.Adăugați griș, sare, piper negru și ouă. Amestecați totul foarte bine și lăsați compoziția pentru 10 minute, să se umfle grișul.

4.Încingeți tigaia cu ulei, luați aproximativ câte 1 lingură de compoziție de ceapă și formați pârjoalele. Le prăjiți pe ambele părți, până se rumenesc frumos: 2-3 minute pe o parte, apoi faceți focul mai mic și le prăjiți încă timp de 5 minute pe cealaltă parte.

5.Turnați sucul de tomate în altă tigaie și îl înăbușiți timp de 3-4 minute.

6.Transferați sucul de tomate în tigaia cu pârjoale, o acoperiți cu capac și le gătiți la foc mic, timp de 15-20 de minute.

Cine le gustă nu înțelege ce ingrediente conțin, dar nici prin gând nu le trece că sunt din ceapă, deaorece aceasta nu se simte în pârjoale. Chiar și mirosul este de pârjoale din carne.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!