Pastă de tomate pentru iarnă. Pregătiți din start mai multe borcane, deoarece este foarte gustoasă!

Cu siguranță, această pastă de tomate nu trebuie să lipsească din colecția dvs. de conserve pentru iarnă. Fără de ea, mâncarea nu are același gust și culoare. Pregătiți-o cu ușurință după această rețetă. O să obțineți un produs gustos și aromat de casă!

INGREDIENTE:

– 6 kg de roșii;

– 1 lingură de sare (sau după gust);

– 1 lingură de zahăr (sau după gust);

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile. Tăiați-le în bucăți și puneți-le într-o cratiță încăpătoare.

2. Aduceți roșiile în punctul de fierbere sub capac, apoi mai lăsați-le să fiarbă timp de câteva minute. Acestea trebuie să lase suficientă zeamă.

3. Strecurați zeama lăsată de roșii. Puneți-le într-un lighean încăpător. Dacă este nevoie, mai îndepărtați zeama din ele cu ajutorul unui polonic.

4. Lăsați roșiile să se răcească puțin, apoi pasați-le bine cu ajutorul unui blender de imersie.

5. Puneți o sită peste cratița în care veți fierbe pasta mai departe și treceți-o prin ea, ca să îndepărtați toate semințele și coaja roșiilor.

6. Puneți pasta rezultată pe foc, adăugați zahărul, sarea și uleiul vegetal și amestecați. Aduceți-o în punctul de fierbere și mai lăsați-o să clocotească timp de 5 minute, nu mai mult.

7. Turnați pasta de roșii în borcane curate și uscate, închideți-le cu ermetic cu capace sterilizate și întoarceți-le cu susul în jos. Înveliți borcanele cu o pătură călduroasă și lăsați-le sub ea, până când se vor răci complet, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna pasta obținută cu multă plăcere!

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut 2,5 l de pastă de tomate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New