Pastramă din piept de pui — nemaipomenit de fină și aromată. Pe gustul fiecăruia!

Pastrama din piept de pui poate deveni un element important al oricărei mese festive. Datorită faptului că pieptul de pui se sărează în lapte și smântână fermentată, pastrama iese foarte suculentă și gingașă, cu ușoare note gustative de unt. Ea reprezintă o alternativă excelentă pentru mezelurile din comerț. Se prepară ușor, dar este delicioasă și are o aromă deosebită (datorită învelișului condimentat).

Încercați această rețetă și o veți pregăti întotdeauna!

INGREDIENTE:

-650 g de piept de pui;

-300-350 ml de lapte;

-2 lingurițe de sare;

-2 linguri de smântână fermentată;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-o lingură de sos de soia;

-1/3 linguriță de boia de ardei iute;

-1/3 linguriță de piper negru măcinat;

-un cățel de usturoi;

-2 linguri de muștar de Dijon.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați pieptul de pui. Tăiați-l în jumătate și îndepărtați grăsimea și pielițele de pe el.

2.Turnați laptele într-un bol. Adăugați sarea și smântâna fermentată. Amestecați foarte bine, pentru ca sarea să se dizolve.

3.Puneți jumătățile de piept de pui în soluția obținută. Dați-le la frigider pentru minim 3 ore, ca să se pătrundă cu sare și produsele lactate.

4.Puneți sosul de soia, muștarul de Dijon, boia de ardei dulce, piperul negru măcinat, boia de ardei iute și usturoiul trecut prin presa de usturoi într-un alt bol. Amestecați foarte bine.

5.Peste 3 ore scoateți jumătățile de piept de pui din soluția lactată. Uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie, după care suprapuneți-le astfel încât să obțineți o bucată de carne cu grosimea uniformă (așezați partea mai lată a unei jumătăți de piept de pui pe jumătatea mai îngustă a celeilalte).

6.Fixați bucățile de carne cu ajutorul aței alimentare.

7.Apoi ungeți-le pe toate părțile cu amestecul de condimente. Lăsați-le să se marineze pe parcursul a 20 minute.

8.Transferați viitoarea pastramă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-o timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

Verificați neapărat gradul de preparare a pastramei (după 20 minute): înțepați-o cu cuțitul în câteva locuri. Dacă zeama eliberată de ea este transparentă, opriți focul din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Dacă aceasta nu este transparentă, prelungiți timpul de coacere. Cuptoarele sunt diferite și timpul de coacere poate varia.

9.După aceasta opriți focul și lăsați pastrama să se răcească complet în cuptor. Scoateți-o din el și îndepărtați ața alimentară din jurul ei.

10.Porționați-o și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!