Păstrați mazărea intactă timp de 2 ani cu ajutorul acestei metode de conservare!

Dacă obișnuiți ca și noi să pregătiți diferite salate cu mazăre pe timp de iarnă-primăvară, atunci haideți să pregătim împreună o rețetă delicioasă de mazăre conservată pentru iarnă. Aceasta iese moale, dulce și foarte gustoasă. Cu mult mai bună decât cea din magazine și este fără conservanți.

INGREDIENTE:

– 1.400 g de mazăre (în formă decojită);

– 4 borcane de 600 ml;

– 4 capace noi;

– 4 lingurițe de sare grunjoasă (16 g);

– apă fierbinte.

MOD DE PREPARARE:

1. Păstăriți boabele de mazăre și puneți-le într-un bol adânc. Acestea trebuie să fie tinere și fragede. După aceasta, spălați-le sub un jet de apă rece.

2. Adăugați și câteva păstăi de mazăre, doar dă decojiți-le de pielița acestora. Ele vor oferi conservei un gust mai bun și mai dulce.

3. Acum, turnați mazărea în borcanele curate și uscate.

4. Adăugați câte o linguriță de sare grunjoasă în fiecare borcan de mazăre.

5. Umpleți borcanele cu apă fierbinte și închideți-le etanș cu capace noi.

6. Pentru a steriliza borcanele, puneți-le cu susul în jos într-o cratiță. Turnați apă în ea, astfel încât să ajungă până la jumătate de borcan și puneți-o pe aragaz. Aduceți apa în punctul de fierbere, apoi mai sterilizați borcanele timp de 15 minute, la foc mediu.

7. Scoateți borcanele din cratiță, puneți-le pe masă cu susul în jos, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le așa până când se vor răci complet. După aceasta, le puteți depozita în cămară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New