Păstrați ouăle în ușa frigiderului? Avem vești nu prea bune pentru dumneavoastră…!

Gătitul nu este doar știința proporțiilor, dar și arta tratării alimentelor. Spre exemplu, metoda de păstrare determină calitatea mâncării și permite produselor să rămână proaspete pentru o perioadă lungă de timp.

Mulți cunosc că pâinea trebuie păstrată în cutia pentru pâine, cartofii la loc întunecos, iar bananele ar fi mai bine să nu fie lăsate în ciorchini. Dar ce știm despre ouăle de găină și despre cum se păstrează acestea corect?

Cu ajutorul nostru, veți afla că nu este suficient doar să le țineți la frigider.

Ouăle sunt prezente regulat în regimul alimentar echilibrat și acest lucru se explică ușor. Ele nu doar că conțin o cantitate mare de proteine și minerale, dar servesc și ca o verigă indispensabilă în multe feluri de mâncare.

Necătând la cerere, ouăle deseori se strică și devin purtători de salmoneloză datorită greșelilor de păstrare.

1.Spălarea

Regula nr.1:

-niciodată nu spălați ouăle după ce le cumpărați. Faceți acest lucru înainte de a le utiliza, din considerente igienice – astfel eliminați posibilitatea ca vreo infecție să ajungă în mâncare. Însă ouăle spălate se păstrează mult mai puțin, deoarece sunt lipsite de pelicula de protecție. Fără ea produsul ”respiră” mai intens prin coaja poroasă.

2.Raftul din ușa frigiderului

-Dacă ouăle se păstrează la frigider pe raftul din ușă – nu e a bine. Astfel procedează mulți. Temperatura recomandată de păstrare trebuie să fie sub 20 de grade, iar acest loc evident că nu corespunde cerințelor. În primul rând, ușa frigiderului este cel mai cald loc și, în al doilea rând, fluctuațiile frecvente de temperatură la deschiderea și închiderea ușii pot duce la faptul că ouăle pur și simplu se vor strica.

3.Fără ambalaj

-După cum am spus, coaja ouălor este destul de poroasă, respectiv îmbibă cu ușurință mirosurile. Iată de ce ouăle nu se păstrează alături de carne și pește. E mult mai bine să le lăsați în ambalajul inițial, ceea ce va avea un avantaj dublu: va împiedica îmbibarea mirosurilor și va prelungi termenul de valabilitate.

De asemenea, mulți își pun întrebarea: care totuși este termenul de păstrare al ouălor? Vă așteaptă un răspuns echivoc, deoarece termenul de valabilitate poate ajunge și până al 1 lună. Cu toate acestea, nu se recomandă să păstrați ouăle la frigider mai mult de 1 săptămână. Această perioadă minimă vă va permite să nu vă faceți griji pentru prospețimea lor.

Deși, acest lucru nu distorsionează faptul că ouăle nu trebuie depozitate în ușa frigiderului. Asupra stării ouălor influențează chiar și agitările periodice. Alegeți raftul de mijloc, mai departe de produsele menționate anterior și lăsați ouăle în cutie. Ar fi și mai bine dacă ați folosi o pungă ermetică, atunci veți uita de mirosuri.

Fiți precauți la orice etapă de preparare. Prospețimea unor ingrediente depinde doar de vigilența dumneavoastră. Împărtășiți această informație utilă prietenilor și familiei!

Fiți sănătoși!