Pat de căpșuni care nu are nevoie de întreținere. Pur și simplu pregătiți niște sticle de plastic și o bucată de peliculă neagră!

Cultivarea căpșunilor în acest mod nu este doar genială, ci și foarte utilă în toate sensurile! Aceasta vă va economisi din timpul necesar pentru prășire, plivirea buruienilor și udare. Metoda e simplă, dar foarte eficientă!

În primul rând, pregătiți terenul: prășiți și fertilizarea solul (compost, cenușă, gunoi de grajd etc.).

Colectați câteva sticle de plastic de 1,5 l. Cu ajutorul unui cui fierbinte sau al unui aparat de sudură, executați aproximativ 6-8 găuri mici în partea inferioară a acestora, pentru drenaj.

Îngropați sticlele pe jumătate în pământ. Prin urmare, găurile trebuie să se afle sub nivelul solului.

Acoperiți patul cu o peliculă neagră (material de acoperire). Acoperiți marginile cu pământ și bateți-l cu picioarele ca să-și mențină bine forma. În locul în care ies capacele sticlelor, faceți niște incizii, pentru a putea turna apă direct în sticla îngropată, fără a fi nevoie să o căutați.

Lângă sticlă, faceți patru găuri pe laterale, două în partea de jos și două în partea de sus.

Plantați răsadurile de căpșuni în găuri. Deschideți capacul sticlelor, turnați apa și înșurubați capacul înapoi. În funcție de cât de bine va fi închis capacul, apa va curge mai rapid sau mai lent, picătură cu picătură, în sol. De asemenea, dacă veți dori să le fertilizați, veți putea folosi aceeași sticlă pentru aceasta.

Pe măsură ce se va scurge în pământ, mai turnați apă în sticle. În acest fel, căpșunile se vor simți foarte bine și vor crește și se vor dezvolta fără probleme. Buruienile nu vor crește în apropiere, iar rădăcinile căpșunilor vor fi mereu umede și calde.

Spor la grădinărit!