Pateu delicios din ficăței de pui. Rapid și ușor de preparat, dintr-un minim de ingrediente!

În acest articol vă voi împărtăși rețeta unui pateu foarte delicios din ficăței de pui, care se potrivește de minune la micul dejun, pe pâine, alături de o cană de ceai. Rețeta este foarte reușită, o urmez de fiecare dată pentru a-mi completa rezervele cu pateu de casă. O puteți încerca fără de griji!

INGREDIENTE:

– 2 kg de ficăței de pui;

– 4 cepe de mărime medie;

– 3-5 căței de usturoi;

– 300 g de unt;

– 2 lingurițe de nucșoară măcinată;

– 1 linguriță de cimbru uscat;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți o tigaie cu 40 g de unt. Adăugați cățeii de usturoi tocați mărunt cu cuțitul și cepele tăiate în formă de cubulețe de mărime mare. Prăjiți legumele până când vor începe să se rumenească. În final, asezonați-le cu sare, nucșoară, cimbru și piper negru măcinat. Amestecați și scoateți tigaia de pe foc.

2. Mai încingeți o tigaie cu 30 g de unt și adăugați ficățeii în ea. Prăjiți-i sub capac, până când vor fi gata. În final, asezonați-i cu sare după gust și scoateți-i de pe foc.

3. Turnați prăjeala de legume și ficățeii un pic răciți în vasul unui blender. Pasați-i cu ajutorul lui, până când veți obține o pastă omogenă. Turnați-o într-un bol.

4. Topiți 230 g de unt și adăugați-l peste pasta din bol. Amestecați. Gustați pateul și mai adăugați sare și piper negru, dacă simțiți nevoia.

5. Turnați pateul în borcănașe sterilizate, lăsând 1 cm liber de la margine. Acoperiți borcanele ermetic cu capace.

6. Puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie și cu apă, astfel încât să fie acoperite complet. Puneți vasul pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din momentul apariției primelor bule, fierbeți pateul timp de 5 ore la foc mic. Apoi stingeți focul și lăsați borcanele în apa aceasta să se răcească complet.

7. Pateul este gata! Savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New