Pateu din ficăței de pui — cu gust intens, textură fină și aromă îmbietoare!

Pateul din ficăței de pui este delicios, fin și se prepară foarte ușor! El nu este amărui și are un gust dulciu. Cel mai important este să nu exagerați cu prelucrarea termică a ficățeilor!

Pateul poate fi preparat și din ficat de porc sau vită. Însă asemenea ficat trebuie prelucrat în prealabil, pentru a evita obținerea unui pateu amărui. Noi considerăm că cel mai gustos pateu este pateul din ficăței de pui!

INGREDIENTE (pentru 400 g de pateu):

-300 g de ficăței de pui;

-o ceapă mare;

-un morcov mare;

-100 g de slănină proaspătă;

-70 g de unt;

-sare și piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați și spălați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa în jumătăți de semilună, iar morcovul — în semiluni. Tăiați slănina în bucățele cu grosimea de 3-4 mm (dacă nu aveți slănină proaspătă, puteți să folosiți slănină sărată, dar în acest caz nu adăugați sare în pateu).

2.Puneți bucățelele de slănină într-o tigaie încinsă. După ce se va topi puțin, adăugați ceapa și morcovul. Prăjiți-le până vor deveni transparente, amestecând periodic.

3.Spălați ficățeii sub jetul de apă rece. Adăugați-i în tigaia cu legumele prăjite. Prăjiți-i timp de 7-10 minute, amestecând periodic. Spre sfârșitul prăjirii, adăugați untul în tigaie.

Străduiți-vă să nu prăjiți excesiv ficățeii, ca să nu-i uscați. Verificarea gradului de preparare a ficățeilor este simplă: crestați-i cu cuțitul în câteva locuri. Dacă interiorul ficățeilor are o nuanță maronie și nu prezintă sânge, luați îndată tigaia de pe foc.

4.Transferați ficățeii și legumele în vasul de la blender. Pasați-le până la omogenizare. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust.

5.Transferați pateul obținut pe o bucată de folie alimentară. Înfășurați-l cu ea, oferindu-i formă de baton. Dați-l la frigider pentru 30 minute, ca să se închege.

6.Tăiați pateul în feliuțe subțiri și serviți-l cu pâine și ceapă verde mărunțită.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!