Pateuri cu vinete din aluat fierbinte fără drojdie și praf de copt!

Rețeta unui aluat neobișnuit, care seamănă cu cel foietat. Se lucrează ușor și se folosește pentru pateuri cu diverse umpluturi, strudel, galete și plăcinte.

INGREDIENTE (PENTRU 12 PATEURI):

-210 gr de făină;

-125 gr de apă;

-70 gr de unt;

-2 gr de sare;

-4 gr de zahăr.

Pentru umplutură:

-450 gr de vinete coapte;

-1-2 linguri de verdeață mărunțită;

-3 ouă fierte;

-5 gr de sare;

-piper negru – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-o cratiță, combinați untul, apa, sarea și zahărul. O puneți la foc mediu și aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

2.Turnați compoziția clocotită în vasul cu făină cernută. Amestecați cu lingura, astfel încât să nu rămână făină uscată. Lăsați aluatul să se răcorească și continuați să-l frământați manual. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați aluatul pentru 30 de minute la temperatura camerei.

3.Pregătiți umplutura. Curățați vinetele coapte de coajă, le mărunțiți, adăugați verdeață, sare, piper negru și ouă date prin răzătoare. Amestecați foarte bine ingredientele.

4.Modelați un șnur de aluat, îl împărățiți în 12 bucăți, le rotunjiți și le acoperiți cu folie alimentară, să nu se usuce.

5.Întindeți o bilă de aluat într-o lipie cu grosimea de 2 mm, adăugați umplutură pe o jumătate, o acoperiți cu cea de-a doua jumătate de aluat și lipiți marginile, formând o ”funie”.

Altă opțiune: întindeți un cerc, faceți 4 incizii diagonale, în mijloc adăugați umplutura și modelați ”un boboc de floare”.

6.Așezați pateurile pe hârtie de copt antiaderentă, le ungeți cu ou bătut și le presărați cu semințe de susan.

7.Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 15-20 de minute (în funcție de cuptor și materialul formei), pe treapta medie și fără convecție, până se rumenesc pateurile.

8.Lăsați-le să se răcorească pe grătar.

Simplu, apetisant și foarte gustos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!