Pateuri fără drojdie, cu umplutură de cartofi! O rețetă bună și rapidă, care va fi pe placul tuturor!

Acestea sunt niște pateuri, care pot fi pregătite foarte ușor, din ingrediente accesibile pentru fiecare. Cu siguranță, vor deveni pateurile dvs. preferate!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 g de brânză de vaci;

– 2 ouă;

– 3 linguri de iaurt (180 g);

– 1 lingură de zahăr (15 g);

– 5 g de sare;

– 1 pachețel de praf de copt (10 g);

– 2 linguri de ulei vegetal (20 ml);

– 4 pahare de făină (480 g);

Pentru umplutură:

– 5 cartofi (700 g);

– 1 ceapă;

– 1 ou;

– 1 linguriță de unt (10 g);

– 50 ml de lapte;

– 5 g de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol adânc, încorporați brânza de vaci, ouăle, iaurtul și zahărul.

2. După aceasta, adăugați praful de copt, sarea, uleiul vegetal și făina. Inițial, amestecați cu o spatulă, apoi frământați aluatul final cu mâinile. Textura lui trebuie să fie moale. Acoperiți-l cu o pungă de plastic și lăsați-l să se „odihnească” timp de 15 minute.

3. Pregătiți umplutura: curățați cartofii de coajă, tăiați-i în câteva bucăți și puneți-i la fiert într-o cratiță cu apă. Când vor fi gata, scoateți-i într-un bol adânc. Adăugați laptele, sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce. Zdrobiți-i cu un pasator pentru piure, până la omogenizare.

4. Decojiți ceapa, tăiați-o în formă de cubulețe și prăjiți-o pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal, până când se va rumeni.

5. Amestecați piureul de cartofi cu ceapa prăjită și oul.

6. Transferați aluatul pe suprafața de lucru. Mai frământați-l un pic, apoi împărțiți-l în 12 părți egale, modelându-le în formă de bile.

7. Luați câte o bilă de aluat și rulați-o cu ajutorul sucitorului într-o turtiță ovală și subțire. Adăugați câte 1-2 linguri de umplutură în centrul ei și modelați pateurile.

8. Încingeți o tigaie cu ulei. Transferați câte două pateuri în ea (cu „cusătura” în jos) și prăjiți-le la foc mediu pe ambele părți, până când se vor rumeni.

9. Transferați-le pe un platou și chemați familia la masă! Suntem siguri că vor fi mâncate foarte rapid, deoarece sunt foarte apetisante!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New