Pateuri foietate cu umplutură de ceapă verde și ouă – o rețetă foarte veche de la bunica mea!

Această rețetă este foarte veche și am luat-o de la bunica mea. Mereu am iubit pateurile date. Uneori le fac și cu umplutură de brânză cu verdeață. Însă familia mea mai tare le iubește cu ouă și ceapă verde. Vă îndemnăm și pe dvs. să o încercați. Cu siguranță, le veți îndrăgi din prima îmbucătură!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 750 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 600 ml de apă;

– 200 ml de unt topit;

Pentru umplutură:

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 legătură de cozi de ceapă verde;

– 6-7 ouă fierte;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina în bolul pentru frământarea aluatului. Adăugați sarea și amestecați.

2. Realizați o adâncitură în ea și turnați apa, puțin câte puțin. Inițial, amestecați aluatul cu spatula, apoi treceți la frământarea cu mâinile.

3. Transferați aluatul obținut pe suprafața de lucru presărată cu făină și mai frământați-l puțin, sau până când nu se va mai lipi de mâini. Puneți-l în bolul curat, acoperiți-l cu o bucată de folie alimentară și lăsați-l pe masă timp de 10 minute, să se „odihnească”.

4. După aceasta, puneți-l din nou pe masă, presărați-l cu puțină făină și împărțiți-l în 16-18 părți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și aliniați-le pe un tocător înfăinat.

5. Turnați untul topit într-o formă de copt. Luați câte o biluță de aluat și dați-i forma unei turtițe mici. Înmuiați-o în untul din tavă și lăsați-o acolo. Modelați astfel toate biluțele și aranjați-le în rânduri, ca să vă încapă. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să stea în unt timp de 1 oră.

6. Pregătiți umplutura: tăiați cozile de ceapă verde foarte mărunțel. Transferați-le pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal și prăjiți-le până când se vor înmuia.

7. Turnați ceapa prăjită într-un bol adânc și adăugați ouăle fierte și tăiate în formă de cubulețe peste ea. Asezonați totul cu sare și piper negru măcinat (după gust) și amestecați umplutura foarte bine.

8. Modelați pateurile: luați câte o bucată de aluat din unt și întindeți-o cu degetele într-o foaie subțire și rotundă. Așezați două linguri de umplutură la o margine, aduceți-o deasupra, apoi pliați spre interior laturile opuse și rulați pateul în formă de rulou.

9. Modelați astfel toate pateurile și aranjați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

10. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 30-35 minute.

11. Scoateți deliciul foietat, crocant, aromat și gustos din cuptor și savurați-l cu multă poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New