Pateuri „în 5 minute”, care vor fi gata înainte să fiarbă apa din ceainic! Dacă este vorba despre pateuri rapide, atunci le pregătesc doar așa!

Aceasta este cea mai gustoasă variantă de pateuri rapide, pentru care nu este nevoie de așteptat ca aluatul să dospească, deoarece se prepară fără drojdie, dar au același gust și aspect ca și pateurile cu drojdie. Deci, puteți face aceste delicii chiar și atunci când oaspeții sunt deja în prag. De asemenea, puteți opta pentru orice fel de umplutură!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 ml de chefir;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 1/4 dintr-o linguriță de sare de lămâie;

– 2 ouă;

– 650 g de făină;

– 3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 500 g de merișoare;

– 100-150 g de zahăr;

– 25 g (1 lingură) de amidon de porumb;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați chefirul de temperatura camerei într-un bol. Adăugați sarea, zahărul, ouăle și sarea de lămâie. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Cerneți făina într-un bol adânc separat și amestecați-o cu bicarbonatul de sodiu. Puneți 100 g de amestec deoparte.

3. Realizați o adâncitură în făina rămasă și turnați compoziția de ouă și chefir. Amestecați aluatul. Pe parcursul procesului de frământare, adăugați 3 linguri de ulei vegetal și făina rămasă. Posibil sa aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină, în dependență de consistența chefirului dvs. Aluatul final trebuie să iasă moale și elastic. Puneți-l pe masă și acoperiți-l cu bolul. Lăsați-l să se „odihnească” timp de 15 minute.

4. Între timp, pregătiți umplutura: puneți merișoarele congelate într-o tigaie încinsă. Adăugați zahărul și amidonul de porumb. Amestecați. De îndată ce fructele vor lăsa zeamă, adăugați sarea de lămâie. Pregătiți umplutura la foc mediu, până când se va îngroșa. Apoi scoateți-o de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin.

5. Împărțiți aluatul în 18 bucăți egale, modelându-le în formă de biluțe.

6. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o în formă de turtiță. Adăugați o lingură de umplutură peste ea și modelați pateul.

7. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal, astfel încât să acopere jumătate din grosimea pateurilor. Puneți-le în ea și prăjiți-le la foc mediu, până când se vor rumeni frumos pe ambele părți.

8. Scoateți-le pe o farfurie și savurați pateurile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!