Pateuri pufoase, preparate fără drojdie și multe bătăi de cap. După ce se răcesc, sunt încă mai gustoase!

Rețeta acestor pateuri este o adevărată descoperire pentru gospodinele, care au puțin timp liber. Cât timp pregătiți umplutura suculentă, aluatul se „odihnește” și este gata de modelare. Pateurile din acest aluat sunt pur și simplu minunate — pufoase, moi și aerate. Gustul lor este aproape identic cu cel al pateurilor din aluat dospit, dar se prepară mult mai ușor și mai rapid. După răcire ele devin încă mai gustoase!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 ml de chefir;

-800-900 g de făină;

-un ou;

-50 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-50 g de unt;

-2 linguri de zahăr;

-o linguriță de sare;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

-o ceapă;

-un morcov;

-500 g de varză albă;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-2 linguri de pastă de roșii;

-2-3 linguri de ulei.

Altele: ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați oul, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu, uleiul, untul topit și răcit. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați treptat făina cernută, amestecând bine cu lingura. Când aluatul va fi mai consistent, transferați-l pe masă și frământați-l cu mâinile până va deveni omogen, adăugând făină după necesitate. El trebuie să fie moale și ușor lipicios.

3.Puneți aluatul înapoi în bol. Acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 30 minute.

4.Pregătiți umplutura: tăiați ceapa în cubulețe și dați morcovul prin răzătoarea mare. Prăjiți-le în 2-3 linguri de ulei până se vor înmuia.

5.Adăugați varza tăiată fideluță. Acoperiți tigaia cu un capac și înnăbușiți legumele pe foc mic, până când varza se va înmuia.

6.Adăugați sare, piper negru măcinat după gust și pasta de roșii. Amestecați și căliți legumele timp de încă 2 minute, sub capac.

7.Transferați umplutura obținută într-un bol. Lăsați-o să se răcească.

8.Modelați pateurile: lucrând pe masa presărată cu făină, divizați aluatul dospit în bucățele. Modelați-le sub formă de biluțe.

9.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă, cu grosimea de circa 5 mm. Puneți o lingură cu vârf de umplutură în mijlocul ei. Apoi lipiți-i bine marginile, acoperind complet umplutura. Așezați pateul obținut cu „cusătura” în jos pe suprafața de lucru.

10.Prăjiți pateurile într-o cantitate moderată de ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.

11.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

12.Serviți pateurile cu varză!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!