Patru sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor în aprilie. Înflorirea abundentă nu se va lăsa mult așteptată!

Cum numai iarna se termină și este îndepărtat învelișul de pe trandafiri, trebuie să realizați câteva lucrări în grădină, destinate îngrijirii acestor flori frumoase. După ce veți îndeplini aceste patru sarcini, trandafirii dumneavoastră vor începe să crească repede și vă vor bucura ulterior prin florile lor minunate!

Primul lucru, pe care trebuie să-l faceți după îndepărtarea învelișului iernatic în aprilie, este „deranjarea” trandafirilor și săparea solului din jurul lor pentru evitarea creșterii abundente a buruienilor.

Apoi este necesar să tăiați tulpinile uscate, care nu au rezistat pe parcursul iernii. Trebuie să tăiați tulpinile până în țesut viu, verde, cu muguri.

Al treilea pas este fertilizarea cu îngrășământ bogat în azot: de exemplu, nitratul de amoniu. Ca să aplicați îngrășământul direct la nivel radicular, puteți să folosiți un truc mic: îndepărtați-vă puțin de baza tufei și realizați un șanț în jurul ei cu un băț obișnuit — cu adâncimea de aproximativ 20 cm și înclinat puțin spre tufă. Adăugați îngrășământul în șanț, după care acoperiți-l cu sol. Dacă folosiți nitrat de amoniu, atunci adăugați ½ lingură de îngrășământ la o tufă.

Al patrulea pas constă în profilaxia bolilor. Puteți să folosiți diverse preparate. Cel mai important este ca ele să protejeze plantele de dăunători și afecțiunile virale și fungice.

Spor la grădinărit!

New