Pe lângă faptul că este frumoasă, această floare are și un miros plăcut de vanilie!

Parfumată și foarte frumoasă, această floare cu siguranță va deveni una din favoritele dumneavoastră din grădină! Heliotropium este o plantă uimitoare care, în perioada de înflorire, miroase a vanilie. Tufa este extrem de frumoasă, fiind formată din foarte multe flori mici de culoare albastru-violet. Mirosul fin și moderat de vanilie domină peste grădina unde crește heliotropium.

Semințele de heliotropium se seamănă primăvara. Deoarece acestea sunt foarte mici, ele trebuie plantate direct în sol umed și iluminate apoi cu lampa. Primele plante tinere vor apărea peste aproximativ 10 zile.

O puteți transplanta doar după ultimile înghețuri. Planta suportă bine transplantarea și începe rapid să crească. Solul trebuie afânat periodic și udat moderat. Nu uitați să ciupiți vârfurile tufelor! Cu cât mai devreme veți semăna semințele și veți sădi răsadurile, cu atât mai devreme planta va începe să înflorească.

În primăvara anului viitor, planta trebuie butășită și înrădăcinată. Încercați să plantați heliotropium și teritoriul dumneavoastră se va umple cu un miros minunat de vanilie!

Spor la grădinărit!