Peltea de agrișe cu ghimbir!

Pelteaua de agrișe cu ghimbir este delicioasă, aromată și aspectuoasă! Încercați să o pregătiți!

INGREDIENTE:

-agrișe (noi am folosit o cratiță de 6 litri de agrișe roșii);

-500 ml de apă;

-600 g de zahăr la 1 litru de suc de agrișe;

-o linguriță cu vârf de ghimbir dat prin răzătoarea mică.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați agrișele, îndepărtându-le pe cele stricate și puneți-le într-o cratiță. Noi am folosit o cratiță de 6 litri.

2.Adăugați apa și puneți cratița pe foc mare. Aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere, după care reduceți flacăra până la puțin mai mică decât cea moderată, amestecați fructele și fierbeți-le pe parcursul a 40 minute, acoperind cratița cu un capac.

3.Opriți focul și lăsați compoziția rezultată să se răcească puțin. Apoi treceți-o printr-o sită măruntă, ca să separați fructele fierte de sucul lor. Noi am obținut 2.8 litri de suc de agrișe.

4.Adăugați zahărul în sucul de agrișe, respectând proporția de 600 g de zahăr la 1 litru de suc. Noi am adăugat 1.6-1.7 kg de zahăr.

5.Puneți cratița pe foc mare și, amestecând continuu, aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere.

6.Apoi reduceți flacăra până la puțin mai mică decât cea moderată și, amestecând periodic, fierbeți sucul de fructe și zahărul până se vor transforma în peltea (noi le-am fiert pe parcursul a 2.5 ore). Ca să verificați dacă este gata, puneți un strop de peltea pe o farfurie și urmăriți-l: el trebuie să-și mențină forma, fără să se răspândească pe suprafața vasului.

7.La sfârșit adăugați ghimbirul ras în peltea. Amestecați-o și fierbeți-o încă puțin.

8.Transferați pelteaua fierbinte în borcane sterilizate, închizându-le ermetic cu capace sterilizate.

9.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și lăsați-le să se răcească complet. După răcire pelteaua se va îngroșa și va căpăta consistența de jeleu!

Noi am sterilizat borcanele în cuptorul cu microunde: le-am spălat foarte bine, după care le-am pus ude în cuptor și le-am încălzit pe parcursul a 4 minute. Ca să sterilizăm capacele, le-am clocotit în apă pe parcursul a 5 minute.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!