Pentru a păstra la maxim usturoiul, care în decembrie începe să germineze sau să se usuce! Iată cum să păstrați usturoiul!

Pentru a păstra la maxim usturoiul, care în decembrie începe să germineze sau să se usuce, vă recomandăm să-l congelați. Aflați mai jos instrucțiunea pas cu pas!

1.Pentru început, curățați cățeii de usturoi de coajă și tăiați-le capetele.

2.Treceți usturoiul prin mașina de tocat carne sau îl dați prin presă.

3.Transferați usturoiul în pungi mici de plastic, câte aproximativ 3 linguri în fiecare, și îl repartizați într-un strat subțire și uniform.

4.Îndoiți marginea, faceți cu rigla dungi verticale și orizontale, porționând astfel usturoiul în pătrate, și dați blatul la congelator.

5.Când aveți nevoie, scoateți usturoiul, rupeți câteva cuburi și adăugați-le în preparate.

De exemplu, dați cașcaval prin răzătoare, adăugați 2 pătrate de usturoi și puțină maioneză, amestecați și într-un minut obțineți un aperitiv delicios.

De asemenea, până usturoiul se topește, tăiați felii de pâine și rondele de roșii și pregătiți cele mai gustoase sandvișuri la cuptor.

Usturoiul congelat nu își pierde proprietățile, rămâne la fel de gustos și aromat. Această metodă este foarte comodă și, cel mai important, usturoiul se va păstra perfect și va fi mereu la îndemână.

Mult spor!