Pentru care produse se folosește staniolul și pentru care hârtia de copt. Este diferență!

Pentru a ne ușura viața, oamenii de știință inventează mereu noi dispozitive multifuncționale. Pe parcursul multor ani, noi folosim staniol și hârtie de copt. Fără aceste invenții este aproape imposibil să ne imaginăm prepararea cărnii, legumelor și diferitelor produse de patiserie.

De cele mai dese ori, noi nu ne gândim pentru care preparate se potrivește staniolul și pentru care hârtia de copt. De regulă, alegerea cade pe ceea ce avem la îndemână. Se pare că totul nu este chiar atât de simplu, deoarece alegerea corectă a materialului poate influența semnificativ calitatea produsului pregătit. Pentru a clarifica toate aspectele, vă împărtășim toate secretele utilizării staniolului și a hârtiei de copt.

Când să folosiți staniol și când hârtie de copt

Legume

Folia de aluminiu rezistă la temperaturi ridicate. Dacă coaceți legume la temperaturi de peste 210°С, vă recomandăm să folosiți staniol. Dacă aveți la îndemână doar hârtie de copt, e nevoie să o ungeți cu ulei de măsline. Cu ajutorul acestui truc, legumele sunt mai suculente și gustoase.

De asemenea, puteți înveli legumele în staniol ca să fie moi. Dacă preferați legume crocante, vă recomandăm să nu le acoperiți cu nimic.

Pui sau curcan

Pentru carne de pasăre, cel mai bine este să folosiți staniol gros. Cu ajutorul lui carnea va fi suculentă și se va pregăti mult mai repede. Vă recomandăm să puneți carnea de pui sau curcan pe folia de aluminiu, să o ungeți cu ulei vegetal, să o frecați cu condimente și să o înfășurați într-un strat adăugător de staniol, astfel încât să rămână 2 găuri nu prea mari pentru aer. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, îndepărtați staniolul. Datorită acestui truc, carnea va fi rumenită și bine coaptă.

Pește

Totul depinde de tipul de pește și de modul în care îl pregătiți. Dacă doriți să gătiți somon sau păstrăv la abur, puneți peștele într-un ”buzunar” de hârtie de copt, apoi adăugați legume, condimente și puțină zeamă de lămâie. Hârtia de copt nu va permite umidității să se evaporeze și va ajuta peștele să se îmbibe cu aromele mirodeniilor.

Pentru ca peștele să fie rumen, mai bine pregătiți-l în staniol, care rezistă la temperaturi ridicate.

Biscuiți

Pentru biscuiți, cu siguranță este mai bine să folosiți hârtie de copt. Astfel ei se vor coace uniform, nu se vor fărâmița, își vor menține forma și nu se vor crăpa. Dacă decideți să coaceți dulciurile pe staniol, fiți pregătiți că își pot schimba forma inițială, iar după ce se vor usca, vor deveni puțin mai întunecați la culoare decât vă așteptați.

Checuri

De obicei, pentru prepararea unor astfel de deserturi, cofetarii folosesc un cerc de hârtie de copt tăiat în prealabil, iar pereții formei îi ung cu unt sau îi presară cu făină. Este corect, deoarece suprafața checului trebuie să fie netedă. De la staniol, pe desert pot rămâne pliuri și denivelări nedorite.

Dar! Această regulă nu se aplică în cazul negresei, deoarece prăjitura, în mod tradițional, se coace în formă dreptunghiulară și se tăie bucăți pătrate. Tapetați forma cu staniol, acoperind și bordurile. Este foarte comod, folia de aluminiu va lua forma necesară și la final veți putea scoate prăjitura doar trăgând de marginile staniolului. Sperăm că ați aflat ceva nou și vă recomandăm să distribuiți informația utilă prietenilor!