Pentru ce să amestecați carnea tocată de pui cu suc de tomate!

Fiecare gospodină, cel puțin o dată pe săptămână, servește mâncăruri cu carne tocată: pârjoale, chiftele, colțunași, budinci și multe altele. Însă deseori prepararea acestora este dificilă.

De exemplu, carnea tocată de pui se primește uscată, cea de vită – prea densă, iar cea de porc – nu își menține forma. Pentru a preveni acest lucru, vrem să vă împărtășim trucuri de pregătire a cărnii tocate, pe care le folosesc bucătarii-șef.

Carne tocată de vită

Pentru o carne tocată de vită sau vițel pufoasă, adăugați măr – 1 măr pentru 600 gr de carne. Treceți mărul prin răzătoare, apoi îl amestecați cu carnea tocată. Pentru ca să fie mai moale, vă recomandăm să treceți carnea prin mașina de tocat de 2 ori.

Deseori, în carnea tocată de vită se adaugă suplimentar grăsime, slănină sau unt. După acest principiu se prepară chiftelele pentru celebrii burgeri americani. Dacă doriți să repetați acest preparat, luați 200 gr de carne tocată și amestecați-o cu 1 lingură de unt, 1 lingură de grăsime (de porc sau de miel) și 2 linguri de ulei de măsline, condimentați-o cu sare și piper negru. Frământați foarte bine tocătura, îmbogățind-o cu oxigen, și prăjiți pârjoalele ca de obicei.

Carne tocată de pui

Pentru ca felurile de mâncare cu carne tocată de pui să fie suculente, obișnuiți-vă să adăugați în tocătură suc de tomate: 50 ml pentru 500 gr de carne. Carnea tocată de pui este foarte fină la gust, iată de ce este foarte bine să adăugați mirodenii picante, cum ar fi: maghiran, curry, rozmarin, piper negru sau boia.

Carne tocată de porc

Carnea de porc, deseori, nu își menține forma și suntem nevoiți să adăugăm ouă. În astfel de situații, ne vine în ajutor cartoful: treceți 1 cartof prin răzătoarea mare, apoi amestecați-l cu 500 gr de carne.

Mix de carne tocată

Să amestecați 2 feluri de carne tocată este opțiunea perfectă pentru a prepara chiftele. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că unele tipuri de carne ”nu prietenesc” între ele. De exemplu, carnea de miel ar fi bine să nu o amestecați cu nimic, carnea de porc se combină cu carnea de vită, iar carnea de iepure doar cu carne de pui. Înainte de preparare, treceți tipurile de carne prin mașina de tocat separat, iar după aceasta le amestecați într-un vas.

Carne tocată de pește

Pentru ca preparatele din carne tocată de pește să fie suculente, adăugați în semifabricate puțină zeamă de lămâie, diluată cu apă. Din astfel de tocătură, obțineți niște chiftele minunate pregătite la aburi, colțunași și plăcinte.

Sperăm că veți verifica aceste trucuri cu prima ocazie, pregătind plăcinte sau chiftele rumene. Între timp, nu uitați să salvați sfaturi utile!