Pește prăjit – o metodă ingenioasă și rapidă!

Dacă mergeți la pescărie și privirea vă este atrasă de șalăii proaspeți, ar fi păcat să nu-i cumpărați! 100 g de șalău conțin mai mult de 18% proteine, multe substanțe minerale și aminoacizi esențiali. Aceste avantaje sunt completate de gustul delicat și conținutul minim de grăsime. Ah da, adăugați la avantaje și numărul mic de oase și prețul disponibil (comparativ cu alți pești).

Ce ați putea face cu această fericire? — este o întrebare separată. Doar probabil doriți să preparați șalăul într-un mod deosebit, dar fără să pierdeți mult timp. Echipa noastră insistă: trebuie să-l prăjiți! Citiți în continuare despre cum puteți realiza acest lucru, astfel încât să-i surprindeți pe toți și să nu obosiți stând în bucătărie.

Ați auzit de panada de nuci? Ea se potrivește excelent cu șnițelele de pui și porc. Dar nu vă limitați la acestea: fileurile gingașe de pește cu asemenea înveliș reprezintă o variantă excepțională!

INGREDIENTE:

-1 kg de șalău;

-2 ouă;

-o lămâie;

-50 g de nuci;

-50 g de pesmet;

-2 linguri de făină;

-4 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați peștii de măruntaie și solzi. Tăiați-le capetele și cozile (puteți să le congelați și să le folosiți ulterior pentru prepararea supei de pește). Filetați-i și tăiați-i în bucățele transversale. Uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2.Opăriți lămâia. Radeți-i coaja și stoarceți-i sucul. Stropiți bucățelele de pește cu suc de lămâie. Sărați-le și piperați-le după gust.

3.Bateți ouăle cu un praf de sare într-un bol separat.

4.Măcinați nucile cu ajutorul blenderului. Amestecați-le cu coaja de lămâie și pesmetul.

5.Tăvăliți bucățelele de pește prin făină. Apoi scufundați-le în ouăle bătute și tăvăliți-le prin panada aromată de nuci.

6.Prăjiți bucățelele de pește pe o tigaie bine încinsă, în care ați adăugat uleiul de floarea-soarelui. Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să îndepărtați uleiul excesiv.

Serviți fiecare porție de șalău prăjit cu câteva roșii cherry și o mână de măsline. Decorați mâncarea cu mărar proaspăt. Puteți să o completați cu gingașul sos Bechamel.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!