Pide turcești cu brânză!

Astăzi vom pregăti pizza turcească cu topping de brânză. Dar, bineînțeles, puteți să folosiți topping-urile dumneavoastră preferate pentru pizza. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 g de făină;

-o linguriță de sare;

-o linguriță de drojdie uscată;

-o lingură de ulei;

-155 ml de apă caldă.

Pentru umplutură:

-150-200 g de brânzeturi rase (noi am folosit mozzarella și cheddar);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-boia de ardei dulce — după gust;

-ierburi uscate — după gust.

Altele:

-puțin ulei — pentru ungerea aluatului și tăvii;

-un gălbenuș sau puțin unt topit/ulei — pentru ungerea pidelor înainte de coacere.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută și sarea într-un bol adânc.

2.Adăugați drojdia uscată și uleiul. Amestecați.

3.Adăugați apa. Inițial amestecați cu lingura, după care transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l cu mâinile pe parcursul a aproximativ 5 minute. El trebuie să fie moale, omogen și nelipicios (dacă este necesar, mai adăugați puțină făină sau puțină apă caldă, ca să obțineți consistența optimă).

4.Modelați aluatul sub formă de bilă. Ungeți-i suprafața cu puțin ulei și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de aproximativ 60 minute, într-un loc cald.

5.Frământați puțin aluatul dospit. Divizați-l în 2-4 bucăți egale, modelându-le sub formă de biluțe (pentru pide mai mari sau mai mici).

6.Modelați pidele: lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de blat subțire, oval, cu lungimea de aproximativ 20 cm.

7.Ungeți-i suprafața cu ulei, folosind pensula de silicon. Apoi îndoiți-i puțin marginile spre interior și lipiți-i bine capetele, astfel încât să-i oferiți aspectul de bărcuță.

8.Așezați „bărcuțele” obținute pe tava unsă cu ulei.

9.Ungeți-le marginile cu gălbenuș bătut, folosind pensula de silicon (dacă nu consumați ouă, puteți să folosiți unt topit sau ulei).

10.Răspândiți brânzeturile rase în mijlocul lor. Presărați-le cu sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce sau ierburi uscate după gust (puteți să folosiți condimentele dumneavoastră preferate).

11.Coaceți pidele timp de 15-20 minute, până se vor rumeni foarte bine, în cuptorul preîncălzit până la 225°C.

12.Serviți pidele cât sunt calde. După răcire ele devin mai tari, dar pot fi reîncălzite.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!