Piept de porc fără coacere, fără fierbere care se topește în gură!

Aceste felii de piept de porc condimentate sunt mult mai bune ca orice mezel procurat, deoarece este pregătit de Dstră. Toți vor aprecia carnea după modul în care ați gătit-o!

INGREDIENTE:

-2 kg de carne de porc – piept de porc;

-0,5 l de bere;

-sare după gust;

-piper negru măcinat după gust;

-1 linguriță de boia de arde dulce;

-2 lingurițe de zahăr;

-50 ml de sos de soia;

-2 lingurițe de usturoi uscat;

-1 anason stelat;

-4-5 căței de usturoi;

-o crenguță de rozmarin (la dorință).

MOD DE PREPARARE:

1.Pieptul de porc îl feliați în 4 bucăți de aceeași mărime. Fiecare bucată o condimentați cu sare și piper negru măcinat.

2. Masați bine carnea astfel ca ingredientele să se combine cu carnea. Lăsați să se marineze. Încălziți o tigaie fără să adăugați ulei. Carnea conține grăsimea care se va topi în timpul prăjirii.

3. Carnea o prăijți pe ambele părți până când fiecare parte se rumenește și capătă o culoare aurie.

4. După ce carnea s-a rumenit bine pe ambele părți, turnați berea (aici Dstră decideți ce fel de bere doriți să folosiți – brună sau deschisă). Adăugați anasonul stelat și usturoiul uscat. Acoperiți cu capac și înăbușiți 10 minute la foc mediu.

5. Într-un bol adăugați sos de soia, boiaua dulce și câteva lingurițe de zahăr. Amestecați bine.

6. Peste 10 minute întoarceți carnea și turnați sosul. Acoperiți cu capac și continuați să înăbușiți la foc mediu timp de 1 oră 45 de minute.

7. În acest interval de timp întoarceți carnea de câteva ori. Adăugați usturoi proaspăt zdrobit, crenguța de rosmarin și mai înăbușiți încă 10 minute. În total carnea se va înăbuși în jur de 2 ore.

8. Transferați carnea pe un platou de corativ.

Carnea a ieșit moale, fargedă și se taie ca untul. Puteți servi cu o garnitură de cartofi sau varză călită după preferințe. E foarte bună și pe o felie de pâine la micul dejun.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New