Piept de porc la cuptor cu crustă foarte crocantă!

O rețetă interesantă de carne de porc la cuptor cu crustă extrem de crocantă. Aroma este incredibilă, absolut delicioasă! Aflați mai jos toate secrtetele pregătirii acestui preparat perfect pentru masa festivă. Încercând rețeta cel puțin o dată, o veți repeta din nou și din nou!

INGREDIENTE:

-2,4 kg de carne de porc (piept cu șorici).

Pentru marinda 1:

-2 lingurițe cu vârf de amestec de condimente (coriandru, ghimbir, scorțișoară, anason, cardamom, chimion, boia);

-4 lingurițe de zahăr;

-2 lingurițe de sare;

-1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat;

-1½ linguriță de usturoi granulat;

-1½ linguriță de ceapă uscată;

-1 lingură de ulei;

-2 linguri de vin de desert – opțional.

Pentru marinada 2:

-1-2 linguri de oțet de mere;

-2 lingurițe de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați bine șoriciul, apoi spălați bucata de carne și uscați-o.

2.Turnați apă clocotită într-o tavă, puneți carnea cu șoriciul în jos și o lăsați pentru aproximativ 1 minut. Apa trebuie să opărească doar șoriciul, nu și carnea, deci nu turnați prea multă apă.

3.Uscați foarte bine carnea și șoriciul cu prosoape de hârtie. Este foarte important ca pielea să fie absolut uscată!

4.Luați o frigăruie și înțepați suprafața pielii în foarte multe locuri, ea trebuie să fie complet acoperită de găuri. De asemenea, puteți folosi o sulă sau un ac mare și gros.

5.Întoarceți bucata de carne pe cealaltă parte și o tăiați pe toată lungime, dar nu până la sfârșit. Trebuie să obțineți fâșii cu grosimea de aproximativ 4 cm.

6.Transferați carnea pe tava tapetată cu prosoape de hârtie – pielea trebuie să fie permanent uscată și pe ea nu trebuie să ajungă marinada cu care veți marina carnea.

7.Pregătiți marinada 1. Amestecați condimentele, ceapa și usturoiul uscat, sarea, zahărul, piperul negru, vinul dulce și uleiul.

8.Frecați foarte bine carnea cu marinada obținută, repartizând-o uniform pe toată suprafața, pe părțile laterale și în incizii.

9.Apoi ridicați carnea foarte atent, să nu atingeți șoriciul, o întoarceți cu susul în jos și ștergeți pielea cu un prosop de hârtie, dacă sunt urme de marinadă sau dacă este puțin umedă. Șoriciul trebuie să fie absolut uscat și curat – acesta este unul din secretele acestui preparat.

10.Ungeți pielea cu oțet de mere, presărați sarea pe toată suprafața și frecați bine. Dați bucata de carne la frigider pentru cel puțin 12 ore, fără să o acoperiți. În acest timp carnea se va marina, iar șoriciul se va usca împreună cu oțetul și sarea.

11.Înainte de coacere, scoateți carnea cu 1 oră preventiv, ca să se încălzească.

12.Tapetați tava cu staniol, așezați grătarul deasupra și transferați bucata de carne pe grătar. Aveți grijă să nu murdăriți pielea de marinadă.

13.Turnați puțină apă fierbinte în tavă și introduceți carnea în cuptorul bine încins până la 210-220°С pentru aproximativ 40 de minute, pe nivelul din mijloc, apoi încă pentru 15-20 de minute, pe nivelul superior. Timpul de coacere depinde de cuptor și de grosimea bucății de carne.

Este ceva absolut excepțional: crusta este atât de crocantă, iar bucata de carne atât de aromată. Vă recomandăm să pregătiți această rețetă și să vă convingeți ce gust minunat are!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!