Piersici conservate în sirop pentru iarnă – una dintre cele mai simple rețete!

Aceste piersici conservate în sirop vor fi o adevărată delicatețe pe timp de iarnă și le veți putea folosi atât pentru a decora diferite prăjituri, a le pune în umpluturile pentru copturi, cât și pentru a le savura cu lingura, deoarece sunt absolut delicioase!

INGREDIENTE:

– piersici;

– zahăr – 0,5 kg la 1 l de apă;

– sare de lămâie – 0,5 lingurițe la 1 l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine piersicile și lăsați-le să se scurgă de apă. Pentru această rețetă, va fi mai bine să alegeți fructe nu foarte coapte, dar cărora să le poată fi îndepărtați sâmburii cu ușurință.

2. Luați câte o piersică, tăiați-o în jumătate și îndepărtați-i sâmburele. Umpleți borcanele cu jumătățile rezultate, așezându-le cât mai compact.

3. Pregătiți siropul: încorporați apa și zahărul, în proporție de 0,5 kg la 1 l de apă. De asemenea, adăugați sarea de lămâie și amestecați. Puneți cratița pe foc și aduceți lichidul în punctul de fierbere, apoi mai lăsați-l să fiarbă timp de 30 de secunde.

4. Scoateți siropul de pe foc și umpleți borcanele cu el. Vă recomandăm să puneți în fiecare câte o lingură de fier, ca să nu se spargă.

5. Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie. Turnați apă fierbinte în ea, astfel încât să ajungă până la „umerașele” borcanelor. Puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Apoi faceți focul mai mic și sterilizați borcanele de 1 l timp de 15 minute.

6. Scoateți borcanele din cratiță și înfiletați-le cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o pătură călduroasă. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna piersicile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New