Pilaf cu inimi de pui — o adevărată capodoperă culinară din ingrediente simple și ieftine!

Pilaful cu inimi de pui se prepară ușor și rapid, din ingrediente ieftine. De aceea, el nu numai va îndeplini toate cerințele gospodinelor ocupate, ci și va deveni după merite unul dintre felurile principale de mâncare ale familiilor lor. Pare incredibil: cum poate să iasă ceva delicios din asemenea ingrediente? Încercați să pregătiți pilaful cu inimi de pui și veți înțelege totul!

INGREDIENTE:

-500 g de inimi de pui;

-300 g de orez;

-un morcov;

-250 g de fasole verde;

-4 căței de usturoi;

-3 linguri de sos de soia;

3 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-20 g de ghimbir proaspăt;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați inimile de pui sub jetul de apă rece și lăsați-le să se usuce puțin într-o strecurătoare. Apoi curățați-le de pelicule și vase.

2.Curățați morcovul și rădăcina de ghimbir. Tăiați-le în fâșii subțiri.

3.Treceți usturoiul prin presa de usturoi.

4.Turnați uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie adâncă. Adăugați inimile de pui și ghimbirul. Prăjiți-le pe parcursul a 5 minute.

5.Apoi adăugați morcovul și fasolea verde. Căliți totul pe parcursul a aproximativ 5 minute.

6.Adăugați sarea, piperul negru măcinat, usturoiul pisat și sosul de soia. Amestecați foarte bine.

7.Adăugați orezul spălat. Turnați apă în tigaie, astfel încât aceasta să acopere toate ingredientele cu 1.5-2 cm. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți pilaful pe foc mic, pe parcursul a aproximativ 30 minute. Apoi amestecați toate ingredientele lui și lăsați-l să se gătească timp de încă 10-15 minute.

Serviți pilaful fierbinte cu ketchup/sos iute sau pur și simplu presărat cu verdeață mărunțită. Acest fel de mâncare poate fi servit atât de copii, cât și de persoanele aflate la dietă, precum și de toți cei care au fost cuceriți din primele secunde de aroma și gustul lui. Gătiți cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!