Plăcintă consistentă, care poate fi pregătită în fiecare zi, necesitând un minim de timp și ingrediente!

Fiind mereu ocupată, apreciez foarte mult rețetele rapide și ușoare. Și această plăcintă delicată cu brânză de vaci este una dintre ele. Iese atât frumoasă, cât și consistentă și are un gust foarte bun. Sunt sigură că și dvs. veți aprecia rețeta.

INGREDIENTE:

– 200 g de unt;

– 300 g de zahăr tos;

– 500 g de făină;

– 400 g de brânză de vaci;

– 4 ouă;

– 4 linguri de smântână fermentată;

– 10 g de praf de copt;

– 1 praf de sare;

– zahăr vanilat (după gust);

– amidon.

MOD DE PREPARARE:

1. Folosind mixerul, bateți 2 ouă cu 200 g de zahăr. Adăugați untul și smântâna. Bateți totul împreună, până la omogenizare.

2. Apoi adăugați făina, puțin câte puțin, continuând să bateți amestecul încet cu mixerul. După aceasta, adăugați sarea, zahărul vanilat și praful de copt. Frământați totul, până când veți obține un aluat gros. Puneți-l în frigider pentru 30 de minute.

3. Între timp, pregătiți umplutura: amestecați brânza de vaci cu restul ouălor și zahărul. Adăugați puțin amidon (aproximativ o lingură). Puteți, de asemenea, să bateți totul cu un mixer sau cu un blender pentru a obține un amestec omogen.

4. Acum, scoateți aluatul din frigider. Mai frământați-l încă o dată și împărțiți-l în două bucăți egale. Întindeți o parte uniform pe tava tapetată cu hârtie de copt. Apoi adăugați umplutura și răspândiți-o uniform și pe ea.

5. Întindeți cealaltă parte de aluat într-un blat nu foarte subțire. Tăiați-l în fâșii. Folosiți-le pentru a decora plăcinta și pentru a crea o grilă deasupra. Lipiți marginile împreună. Ungeți plăcinta cu gălbenuș bătut de ou, ca să obțineți o crustă frumoasă. Introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 180°C, și coaceți-o timp de 30-35 minute.

6. În jumătate de oră, veți avea pe masă o plăcintă delicată cu brânză de vaci, care vă va cuceri din prima îmbucătură.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!