Plăcintă cu mere (Tsvetaeva), acest desert nu reprezintă doar o combinație de aluat și mere, este mult mai mult de atât! Conține o umplutură specială de mere!

 

Ingrediente:
-1 pahar făină (250 ml);

-100 g smântână fermentată;

-150 g unt;

-1 linguriță praf de copt.

Umplutura:

-200 g smântână fermentată;

-1 pahar de zahăr (sau mai puțin) (200 g);

-1 ou;

-2 linguri de făină;

-4-5 mere mari, de dorit nu foarte dulci.

Vezi: Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare:
1.Cerneți făina și praful de copt într-un bol. Tăiați untul bucăți mici și puneți-l peste făină. Amestecați cu degetele, astfel încât să iasă firimituri de aluat. 2.Adăugați smântâna, amestecați la intensitate mare pentru ca plăcinta să nu iasă tare.

3.Puneți în folie alimentară aluatul gata și dați-l la frigider pentru jumătate de oră. Între timp puteți găti umplutura. Într-un bol amestecați smântâna, zahărul, oul și făina, până când se va topi tot zahărul.

4.Curățați merele de coajă și pulpă, apoi tăiațile felii subțiri. Punețile într-un bol și stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați merele cu sucul, astfel se vor oxida mai greu.

5.Ungeți tava sau forma detașabilă cu unt sau untură de porc, scoateți aluatul din frigider și puneți-l în formă.

6.Astupați aluatul cu un strat de mere și turnați crema de smântână. Coaceți în cuptorul preâncălzit la 180° timp de 40-50 minute. Verificați dacă e gata și scoateți plăcinta din cuptor. Este mai gustoasă după ce se răcește. Tăiați plăcinta și serviți-o!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!