Plăcinta cu vișine — desertul acestei veri! Fiecare feliuță conține o întreagă gamă de note gustative!

În timpul verii vă propunem să experimentați cu deserturile, care conțin vișine. Și vă recomandăm să începeți cu o plăcintă delicioasă din aluat sfărâmicios, cu umplutură de vișine: este întotdeauna reușită și se potrivește excelent cu ceaiul servit seara, în sânul familiei.

INGREDIENTE:

-300 g de făină;

-½ linguriță de praf de copt;

-150 g de margarină sau unt;

-200 g de zahăr;

-un ou + un gălbenuș;

-½ linguriță de sare;

-2 lingurițe de zahăr vanilat;

-100 g de smântână fermentată;

-750 g de vișine;

-40 g de pesmet.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți margarina, 50 g de zahăr tos, o linguriță de zahăr vanilat și sarea în vasul de la blender. Amestecați foarte bine, după care adăugați oul și smântâna. Mixați totul pe parcursul unui minut.

2.Adăugați făina și praful de copt. Frământați un aluat dens. Înveliți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2 ore.

3.Spălați vișinele și îndepărtați-le sâmburii. Combinați-le cu zahărul tos și zahărul vanilat, care au mai rămas.

4.Divizați aluatul în 2 părți inegale (2/3 și 1/3). Puneți bucata mai mare de aluat într-o tavă rotundă și răspândiți-o uniform pe fundul ei, modelând și pereții viitoarei plăcinte.

5.Presărați blatul din tavă cu pesmet, iar apoi răspândiți umplutura de vișine în el.

6.Întindeți aluatul rămas și tăiați-l în fâșii subțiri. Așezați-le pe suprafața umpluturii sub formă de rețea. Ungeți-le cu gălbenușul bătut.

7.Coaceți plăcinta cu vișine timp de 40 minute la 180°C.

Această plăcintă poate fi preparată și cu vișine conservate. De aceea, nu uitați să salvați rețeta, ca să-i bucurați pe cei dragi cu această coptură minunată și în timpul iernii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New