Plăcintă rapidă cu umplutură delicioasă – nici măcar nu trebuie să atingeți aluatul cu mâinile!

Astăzi vom pregăti o plăcintă foarte gustoasă pentru micul dejun după o rețetă veche și îndrăgită de multe gospodine. Aceasta este foarte ușor de pregătit și are un gust rafinat și plăcut. Combinația de brânză topită și ceapă îi oferă o aromă îmbătătoare de carne! Este interesantă, aspectuoasă și originală. Încercați să o pregătiți și dvs. pentru întreaga familie.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 300 g de făină;

– 150 g de unt;

– 100 ml de chefir sau de iaurt natural;

– 2 lingurițe de praf de copt;

– 1 linguriță de sare;

Pentru umplutură:

– 700 g de ceapă;

– 3 bucăți de brânză topită;

– 3 ouă + 1 albuș;

Pentru decor:

– 1 gălbenuș de ou;

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: Topiți untul în cuptorul cu microunde și turnați-l într-un bol adânc. De asemenea, adăugați chefirul sau iaurtul și o jumătate de linguriță de sare. Amestecați ingredientele, până la omogenizare. Folosiți un tel sau o furculiță.

2. Cerneți făina și praful de copt direct în bol. Vă recomandăm să o faceți în câteva etape, ca să puteți amesteca aluatul cu furculița, fără să fiți nevoiți să-l frământați cu mâna.

3. Înveliți bila de aluat într-o folie alimentară și puneți-o în frigider pentru 30 de minute.

4. Pregătiți umplutura: Decojiți cepele și tăiați-le în sferturi de rondele. După aceasta, frecați ceapa în palme, ca să se înmoaie și să lase suc.

5. Prăjiți-o până se va carameliza pe o tigaie încinsă cu suficient ulei vegetal.

6. Transferați ceapa prăjită într-un bol adânc. Apoi adăugați brânza topită, dată prin răzătoarea mare, 3 ouă întregi și un albuș (gălbenușul vă va trebui pentru a unge aluatul). Asezonați ingredientele cu sare și amestecați.

7. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în două părți. Luați o parte și distribuiți-o uniform cu palmele la baza formei de copt. După aceasta, turnați umplutura obținută deasupra.

8. Întindeți și cea dea doua parte de aluat cu ajutorul sucitorului și a două bucăți de folie. Pentru aceasta, trebuie să puneți aluatul pe o folie și să-l acoperiți cu alta, apoi să-l întindeți.

9. Transferați foaia de aluat deasupra umpluturii și modelați marginea cu degetele. Ungeți aluatul cu gălbenuș bătut de ou.

10. Presărați plăcinta cu semințe de susan și înțepați-o cu o țepușă de lemn.

11. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de aproximativ 40 de minute, sau până când se va rumeni frumos.

12. Scoateți deliciul obținut din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. După acesta, porționați-l și serviți-l cu multă plăcere.

Această plăcintă este gustoasă atât caldă, cât și rece, de aceea, poate fi pregătită chiar de cu seară și servită dimineața la micul dejun.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New