Plăcinta turnată cu varză fragedă – este gata într-un timp record!

Această plăcintă este deosebit de bună pentru că se prepară rapid și fără mari bătăi de cap. Aluatul lichid se face momentan, iar umplutura – cât ai clipi din ochi, deci este nevoie de minimum pregătiri din partea dumneavoastră. Amestecați, tăiați, turnați și coaceți – cuptorul lucrează, dumneavoastră vă odihniți, așteptând triumful culinar.

Baza umpluturii este varza fragedă, dar fantezia nu are limite. Lista de ingrediente poate fi foarte versatilă. Deschideți frigiderul și vedeți ce aveți în el. Ciuperci, ardei gras, spanac, piept fiert de pui, porumb conservat – adăugați ce găsiți!

INGREDIENTE:

-250 ml de chefir, iaurt sau lapte acru;

-30 ml de ulei;

-500-600 gr de varză;

-3 ouă;

-1 ceapă;

-220 gr de făină;

-½ legătură de ceapă verde;

-½ legătură de mărar;

-sare și piper negru măcinat – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle cu sare și piper, încorporând treptat chefirul. Adăugați făina cernută și amestecați. Trebuie să obțineți un aluat ca pentru blinii.

2.Spălați și tocați varza, transferați-o într-un vas încăpător, adăugați sare și frecați-o ușor cu mâinile. Adăugați ceapa verde și mărarul tocate. Ceapa o tăiați bucăți mici și o căliți în ulei. Adăugați-o în umplutura de varză și amestecați.

3.Ungeți forma cu puțin ulei și presărați-o cu făină. Turnați jumătate din cantitatea de aluat, apoi adăugați umplutura și o acoperiți cu aluatul care a rămas. Dați plăcinta la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40-60 de minute.

Plăcintele turnate ocupă un loc aparte în alegerea gospodinelor, care țin la fiecare minut liber. Pregătiți-o și puneți-vă o porție dublă în farfurie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New