Plăcinte cu brânză dulce de vaci, preparate pe tigaie. Vă vor cuceri de la prima îmbucătură!

Rețeta plăcintelor pe tigaie vă va scoate din încurcătură în orice situație: când nu aveți suficient timp la dispoziție, nu funcționează cuptorul sau petreceți timpul în casa de vacanță. Aceste copturi se prepară fără drojdie, dar întotdeauna ies moi și pufoase.

În calitate de umplutură puteți să folosiți brânză dulce de vaci, brânză sărată sau brânză Adygei. Dintre tipurile tari de cașcaval vă recomandăm să-l utilizați pe cel olandez. Însă aveți dreptul să creați propria dumneavoastră combinație. Doar imaginați-vă: aluatul aerat cu umplutură elastică de brânză și cașcaval… Pe scurt, succesul acestui fel de mâncare este garantat!

INGREDIENTE:

-5 pahare de făină (750 g);

-500 ml de chefir, iaurt sau lapte acru;

-130 ml de ulei de floarea-soarelui;

-o linguriță de sare;

-3 ouă;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

-200 g de brânză dulce de vaci;

-200 g de cașcaval tare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați chefirul cu 50 ml de ulei, un ou și sarea. Amestecați foarte bine și încălziți puțin compoziția obținută pe foc mic, amestecând continuu.

2.Adăugați 3 pahare de făină în compoziția caldă. Amestecați cu furculița până veți obține un aluat cât de cât omogen.

3.Cerneți făina rămasă (2 pahare) pe suprafața de lucru și combinați-o cu bicarbonatul de sodiu. Așezați aluatul în această făină și frământați-l până când o va încorpora aproape în totalitate.

4.Modelați aluatul sub formă de bilă. Acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute. În acest timp, datorită reacției dintre bicarbonatul de sodiu și chefir, aluatul va căpăta o textură moale, elastică și puțin poroasă.

5.Între timp pregătiți umplutura: combinați cașcavalul dat prin răzătoare, brânza și 2 ouă. Amestecați foarte bine, până la omogenizare. Puteți să sărați umplutura după gust.

6.Frământați iarăși aluatul (trebuie să încorporeze toată făina rămasă) și lăsați-l să se odihnească timp de încă 10 minute.

7.Divizați aluatul și umplutura în câteva părți egale (în funcție de dimensiunea tigăii, în care veți prăji plăcintele). Veți obține 4-8 bucăți. Noi am obținut 4. Modelați bucățile de aluat sub formă de bile și lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.

8.Apoi întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de turtiță (cu grosimea egală cu lățimea degetului) și așezați o parte de umplutură în centrul ei. Uniți marginile plăcintei, adunându-le spre mijlocul turtiței și acoperind umplutura. Așezați-o cu „cusătura” în jos și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute.

9.Întindeți-o cu grijă, ca să evitați exteriorizarea umpluturii, într-o turtiță cu grosimea de 1 cm.

10.Prăjiți plăcintele pe o tigaie cu ulei încins, pe foc mic, pe ambele părți, până se vor acoperi cu crustă rumenă.

Plăcintele preparate pe tigaie sunt potrivite atât pentru micul dejun, cât și pentru cină. Dacă doriți, puteți să le ungeți cu unt. Cel mai bine ar fi să le serviți cât sunt calde, dar nu le tăiați, când sunt foarte fierbinți: umplutura se poate scurge. Nu uitați să salvați această rețetă în marcaje!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!