Plantarea castraveților cu urzici și pătlagină! Iată cum se cultivă castraveții în câmp deschis!

Multe persoane plantează castraveții, adăugând gunoi putrezit de grajd sau turbă. Legumele adoră toate acestea. Totuși, există și altă metodă – să folosiți pentru plantare urzici și pătlagină.

Este suficient să adăugați puțin amestec din aceste 2 plante în fiecare groapă de plantare și castraveții se vor simți minunat.

Urzica conține o mulțime de macro și micronutrienți, care creează un mediu favorabil pentru creșterea castraveților. În ceea ce privește pătlagina, planta este bogată în potasiu, care ajută la rodire și face castraveții mai gustoși. Trebuie doar să menționăm că trebuie să folosiți pătlagină fără rădăcini.

Ambele plante trebuie mărunțite preventiv. Puteți face acest lucru cu o foarfecă de grădină, un topor sau orice alt instrument. Urzica și pătlagina mărunțite vor începe în consecință să putrezească în sol, oferindu-le castraveților și căldură, și substanțe nutritive.

Adăugați în groapa pentru plantare un pumn de urzică și pătlagină mărunțite. Folosind un astfel de îngrășământ, nu mai aveți nevoie de preparate chimice, deci castraveții vor fi ecologici.

Sunt chiar mai bune decât gunoiul de grajd, deoarece animalele de astăzi sunt adesea hrănite cu diverși aditivi dubioși.

Apoi, gropile ar trebui să fie bine udate. Puneți castraveții în gropi și presărați cu pământ. După aceasta, e necesar să udați din nou plantele cu apă caldă, astfel încât toate golurile formate să fie umplute cu sol.

Nu vă rămâne decât să acoperiți castraveții cu un strat gros de fân, adică să-i mulciți. Puteți folosi fân din comerț pentru rozătoare sau de oricare altul aveți dumneavoastră.

Acest lucru păstrează umiditatea solului. În plus, sub mulci se vor dezvolta viermii și alte microorganisme utile pentru plante.

Castraveții sunt printre alimentele preferate ale oamenilor. A rămas doar să aflăm ce preferă însăși legumele. Există câteva momente importante de care trebuie să țineți cont atunci când cultivați castraveți.

1.Castraveții iubesc căldura

Castraveții se seamănă atunci când nu mai există pericol de îngheț, iar temperatura stratului superior al solului este de 14°С. În solul rece, castraveții pur și simplu nu vor supraviețui.

Cu toate acestea, temperatura optimă pentru această legumă nu trebuie să depășească +28°C. Densitatea optimă este de 5-7 tufe pe metru pătrat, deoarece plantele au nevoie de aerisire și de lumină solară.

2.Castraveții iubesc hrana bună

Înainte de a planta castraveții, asigurați-vă că solul a fost fertilizat bine preventiv. Puteți folosi gunoi de grajd sau de pasăre, îngrășăminte speciale sau urzică și pătlagină, după metoda descrisă mai sus.

3.Castraveții iubesc umiditatea abundentă

Sistemul radicular al castraveților are nevoie de multă umiditate. În caz contrar, planta începe să se întunece la culoare, creșterea acesteia încetinește, frunzele capătă o culoare verde-palid, iar fructele devin amare.

Cultivarea castraveților este un proces complicat și îndelungat. Însă, în momentul când savurați castraveții crocanți crescuți în propria grădină, înțelegi că rezultatul își merită tot efortul.

Spor la grădinărit!