Plantele dumneavoastră vor să le dați puțină cafea. Iată de ce!

Noi, oamenii, tindem să devenim plictisiți de consumul unora și acelorași produse alimentare. Diversificarea meniului poate fi o experiență înviorătoare, revigorantă.

După cum se dovedește, acest lucru poate fi valabil și pentru plante. Aceasta nu înseamnă că trebuie să îngropați o bucățică de hamburger în substratul Yuccăi, dar există beneficii demonstrate ale irigării plantelor dumneavoastră preferate cu cafea.

Astfel, probabil vă întrebați de ce trebuie să udați plantele cu cafea. Ceașca matinală de cafea este propriu-zis un colac de salvare pentru amatorii de cafeină.

Dar, având în vedere faptul că trebuie să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, noi vă recomandăm să nu exagerați cu consumul acestei băuturi energizante, ci să beți câteva înghițituri din ea și să folosiți restul cafelei pentru îngrijirea plantelor.

În primul rând, cafeaua diluată reprezintă un îngrășământ excelent pentru unele plante. Zațul de cafea și cafeaua fiartă asigură azotul necesar pentru creșterea plantelor și rezistența tulpinilor lor.

De asemenea, ele pot să respingă dăunătorii, precum limacșii, melcii și să ademenească râmele, care, deși nu sunt drăgălașe, contribuie la pătrunderea apei în profunzimea solului, obținerea oxigenului și aducerea bacteriilor aerobe până la rădăcinile plantelor prin tunelurile subterane.

Vorbind despre utilizarea metodei de irigare cu cafea, este important să menționăm că doar anumite plante interacționează bine cu cafeaua proaspătă, care ridică aciditatea solului.

Acestea sunt azaleele, afinul, hortensiile, crinii etc. De aceea, asigurați-vă că plantele dumneavoastră se dezvoltă bine în sol acid înainte de a arunca o mână de cafea proaspăt măcinată în substratul lor.

Conform datelor publicate de horticultori, azotul împreună cu magneziul și potasiul din cafea contribuie și la combaterea buruienilor enervante, contribuind, în mod corespunzător, la creșterea sănătoasă a culturilor.

Iar uneori irigările cu cafea ajută planta să-și prelungească perioada de înflorire.

Spor la grădinărit!