Poate fi păstrată în cămară timp de 1 an! Rețetă de tocăniță de legume și carne la borcan!

Astăzi vom pregăti câteva borcane de tocăniță de legume și carne, pe care o voi depozita în cămară și o voi consuma în zilele când nu reușesc să pregătesc ceva de mâncat. Rețeta este simplă, necesită doar câteva ingrediente și se pregătește rapid. Merită încercată de fiecare!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne de porc;

– 2 cepe;

– 3 morcovi;

– 3 cartofi;

– 2 lingurițe de sare;

– 1 linguriță de condiment de legume uscate;

– piper negru măcinat (după gust);

– 2 lingurițe de boia de ardei dulce;

– câte 2 lingurițe de oțet de 9% per borcan.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea în bucăți de mărime medie și puneți-le într-un bol adânc.

2. Curățați cepele de coajă și tăiați-le în formă de solzișori.

3. De asemenea, curățați morcovii de coajă și tăiați-i în formă de rondele.

4. Iar cartofii decojiți tăiați-i în sferturi groase de rondele.

5. Asezonați carnea cu sare, condiment de legume uscate, piper negru măcinat după gust și boia de ardei dulce. Amestecați-o foarte bine cu mâinile.

6. Luați câte un borcan sterilizat și adăugați o mână de ceapă la baza lui. După aceasta, adăugați un strat de carne, câteva rondele de morcov, alt strat de carne, unul de cartofi și un strat de carne deasupra. Aveți grijă să lăsați 2-3 cm liberi de la margine.

7. Turnați oțetul în borcane. Apoi înmuiați un prosop de hârtie în oțet și ștergeți marginea borcanelor cu el. Apoi închideți-le bine cu capacele lor.

8. Tapetați o cratiță adâncă cu un prosop de bucătărie și puneți borcanele în ea. Turnați apă caldă în vas, astfel încât să ajungă până la nivelul umerașelor borcanelor.

9. Puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din acest moment, lăsați mâncarea din borcane să fiarbă timp de 3 ore la foc mic.

10. Scoateți borcanele din cratiță și lăsați-le să se răcească complet sub un prosop călduros, la temperatura camerei. După aceasta, depozitați-le în cămară.

11. Iată ce mâncărică delicioasă veți obține! Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!