Porumb conservat în oțet de mere pentru iarnă! Forte gustos și ușor de pregătit!

Cine a spus că rețetele de conservare a porumbului în condiții casnice sunt grele? Iată o rețetă simplă și ușoară, cu ajutorul căreia veți putea conserva și 20 de borcane pentru iarnă. Citiți articolul în continuare pentru a afla care sunt pașii de urmat.

INGREDIENTE (pentru 6 borcane de 1 l):

– 3,7 kg de boabe de porumb;

– 40 g de sare grunjoasă;

– 81 g de zahăr;

– 6 lingurițe de oțet de mere;

– 2,4 kg de apă în care a fiert porumbul.

MOD DE PREPARARE:

1. În primul rând, curățați știuleții de pănuși.

2. După aceasta, dezghiocați-i de boabe și puneți-le într-un bol adânc. De asemenea, le puteți tăia cu un cuțit ascuțit. După aceasta, cerneți-le printr-o strecurătoare de bucățelele mai mici.

3. Clătiți boabele de porumb în câteva ape.

4. Turnați-le într-o cratiță și acoperiți-le cu 4 l de apă rece. Puneți vasul pe foc și aduceți porumbul în punctul de fierbere. După aceasta, mai lăsați porumbul să fiarbă timp de 40 de minute. Amestecați-l periodic și îndepărtați-i spuma.

5. Mai apoi strecurați câte puțin porumb de apă și transferați-l în borcanele sterilizate din timp. Acoperiți-le cu capace, fără să le închideți ermetic.

Sfat: Nu vă recomandăm să strecurați tot porumbul deodată, deoarece se va usca repede și își va reduce volumul. Respectiv, va ieși mai tare și mai puțin suculent.

6. Strecurați zeama în care a fiert porumbul printr-o sită. Cântăriți 2,4 kg. Adăugați sarea și zahărul și amestecați. Puneți vasul pe foc și aduceți marinada în punctul de fierbere. După aceasta, lăsați-o să fiarbă timp de 5 minute. Dacă apare spumă, îndepărtați-o.

7. Puneți borcanele într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie. Adăugați câte o linguriță de oțet de mere în fiecare, apoi umpleți-le cu marinada clocotită. Puneți din nou capacele pe ele. Turnați apă în cratiță, astfel încât să ajungă până la nivelul „umerașelor” borcanelor. Puneți-o pe foc și, din momentul clocotirii, sterilizați porumbul timp de 50 de minute.

8. După aceasta, înfiletați borcanele cu capace și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei. Mai apoi, depozitați-le într-un loc răcoros și ferit de razele directe ale soarelui. Savurați iarna porumbul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New