Porumb preparat la cuptor!

Porumbul copt cu unt, în folie de aluminiu, este foarte suculent, dulce și gustos. El își păstrează toate substanțele nutritive (spre deosebire de cel fiert în apă, care își pierde toți nutrienții din cauza prelucrării termice îndelungi). Haideți să-l pregătim împreună!

INGREDIENTE:

-știuleți de porumb de lapte;

-unt moale (la temperatura camerei).

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți știuletele de porumb pe o bucată de folie de aluminiu. Ungeți-l cu aproximativ o linguriță de unt moale (este important să-l acoperiți uniform cu unt).

2.Apoi înveliți-l în folia de aluminiu, îndoindu-i și închizându-i bine marginile.

3.Procedați similar cu toți știuleții.

4.Puneți știuleții înfășurați în folie de aluminiu pe o tavă de copt. Coaceți-i timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Dacă porumbul dumneavoastră este bătrân și dur, puteți să prelungiți timpul de coacere până la 60 minute.

5.Scoateți porumbul copt din folie. Presărați-l cu sare și serviți-l cu multă plăcere!

Dacă nu sunteți siguri de calitatea porumbului, înainte de preparare dați-l la congelator pentru 24 ore. Apoi așezați știuleții înghețați pe folie de aluminiu, puneți bucățele de unt pe suprafața lor și înfășurați-i în folia respectivă. Coaceți porumbul congelat timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Astfel el va fi grozav, foarte suculent!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!