Potecă de grădină foarte frumoasă, pe care o puteți realiza singuri și fără cheltuieli în plus!

Doriți să vă transformați grădina? Să devină mai îngrijită și simpatică? Iar trecerile chiar și pe vreme ploioasă să rămână comode și curate? Toate aceste lucruri le puteți obține datorită unei poteci de grădină. În prezent, există o mulțime de soluții gata pregătite pentru realizarea potecii, cu toate acestea, nu e neapărat să cheltuiți bani pe ele. Puteți face de sine stătător forma, dar și plăcile. Cum ar fi această potecă drăguță din beton și plăci sparte.

AVEȚI NEVOIE DE:

– ciment;

– nisip;

– plăci;

– grinzi din lemn;

– plăci din lemn PAL necombustibile;

– ermetic;

– sârmă;

– scule.

PAȘI DE URMAT:

1. Pentru început, e nevoie să faceți o formă în care veți ”turna” plăcile. Pentru aceasta, luați o placă din lemn PAL necombustibil sau alt material cu suprafața netedă. Îl veți folosiți în calitate de bază pentru formă. După care, cu ajutorul grinzilor din lemn, faceți forma de mărimea dorită, în cazul nostru este un dreptunghi. Grinzile le fixați cu șuruburi sau cuie, iar locurile unde se unesc cu baza le ungeți cu ermetic. Forma e gata.

2. Spargeți plăcile bucăți de mărimea potrivită pentru a crea un mozaic. Le așezați la baza formei cu fața în sus, pentru a vă crea o imagine despre cum va arăta ornamentul.

3. După ce aranjați desenul, întoarceți piesele cu fața în jos. Apropo, dacă nu dispuneți de plăci, pe care nu le folosiți, puteți găsi la preț mic sau chiar gratuit diverse resturi în magazin.

4. Acum, pregătiți un amestec de nisip și ciment în proporții de 1:3. Îl turnați în formă și armați viitoarele plăci cu sârmă, adâncind-o în amestec.

5. După ce totul e gata, trebuie să agitați forma cu amestec, cât să îndepărtați aerul în exces și plăcile să nu conțină bule. Pentru aceasta, puteți așeza deasupra formei o cherestea și să folosiți o sculă vibrantă. O altă opțiune – pur și simplu loviți cu ciocanul marginile formei.

6. Lăsați amestecul să se usuce într-un loc protejat de razele directe ale soarelui. Peste aproximativ 3 zile, veți putea scoate plăcile din formă.

Dacă printre piesele mozaicului sunt spații libere, acestea trebuie umplute. Puteți face acest lucru cu ajutorul chitului pentru rosturi sau cu amestec mai lichid de beton.

7. Umpleți golurile, îndepărtați excesul, lăsați amestecul să se usuce și iată ce frumusețe obțineți!

Mult spor!