Prăjirea corectă a cartofilor: 6 reguli prețioase!

REGULA NR. 1

După ce sunt curățați și tăiați, cartofii trebuie puși neapărat în apă rece. Apa trebuie să fie rece, ca să extragă amidonul din ei. Dacă apa va fi fierbinte sau caldă, amidonul va rămâne în cartofi și rezultatul final va semăna mai mult cu cartofii înnăbușiți. Amidonul împiedică rumenirea cartofilor. De aceea, este necesar să fie îndepărtat prin înmuierea în apă. Cu cât cartofii sunt mai tineri, cu atât înmuierea trebuie să fie mai îndelungă. Cel mai bine ar fi să dureze 30 minute sau o oră.

REGULA NR. 2

După scufundarea în apă este necesară uscarea minuțioasă a cartofilor. Cel mai bine ar fi să-i transferați într-o strecurătoare, iar apoi să-i uscați cu prosoape de hârtie. Puteți să folosiți un prosop obișnuit de bucătărie. Cartofii trebuie să fie uscați, deoarece umiditatea excesivă împiedică formarea crustei rumene. De asemenea, contactul dintre apă și uleiul fierbinte poate deveni cauza petelor de pe șorțul dumneavoastră și suprafețele din bucătărie.

REGULA NR. 3

Tigaia trebuie să fie încinsă, iar uleiul din ea — înfierbântat. Adăugați mult ulei: cartofii trebuie să se scufunde bine în el. Nu uitați de faptul că adorații cartofi pai sunt prăjiți într-o cantitate mare de ulei clocotind.

REGULA NR. 4

Adăugați sarea și celelalte condimente doar după ce cartofii sunt preparați. Dacă-i veți săra în timpul prăjirii sau înainte de ea, cartofii își vor elibera sucul, care va împiedica formarea crustei rumene. După ce cartofii pai vor fi gata, transferați-i pe o farfurie cu ajutorul spumierei (aceasta va permite scurgerea excesului de ulei). Apoi asezonați-i cu sare și condimente.

REGULA NR. 5

Niciodată nu acoperiți cartofii cu un capac în timpul prăjirii. Ca să se rumenească și să se acopere cu crustă crocantă, ei trebuie să se prăjească pe tigaia descoperită.

REGULA NR. 6

Nu puneți prea mulți cartofi pe tigaie. Cantitatea optimă este 2-3 straturi — nu mai mult.

Recomandări savuroase: doriți să oferiți cartofilor prăjiți un gust și o aromă intense? Atunci, înainte de a-i prepara, prăjiți câțiva căței de usturoi în uleiul încins. După ce aceștia se vor rumeni, scoateți-i din tigaie și adăugați cartofii.

Dacă veți arunca o rămurică de rozmarin în uleiul clocotind și o veți scoate peste câteva minute, cartofii prăjiți vor avea o aromă plăcută de conifere și un gust delicat.

V-a plăcut articolul? Distribuiți-l prietenilor voștri, folosind rețelele de socializare!

Spor la gătit!