Prăjitură cu fructe de pădure! Amestecarea aluatului durează 5 minute! Este foarte gustoasă și aromată!

Astăzi vom pregăti o prăjitură foarte aromată pe bază de chefir, cu fructe de pădure, ca să o putem servi la ceai cu familia noastră. Rețeta dată mă salvează de multe ori; o pregătesc foarte des și tuturor le place. Vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 4 ouă;

– 250 ml de chefir (sau de iaurt natural de băut);

– 125 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 200 g de zahăr tos;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 pliculeț (10 g) de praf de copt;

– 450 g de făină (+/-);

– 1 lingură de amidon;

– 8 g de zahăr vanilat;

– 200-300 g de fructe de pădure;

Pentru topping-ul Streusel:

– 25 g de unt;

– 50 g de zahăr;

– 50 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți topping-ul Streusel: adăugați făina, zahărul și untul rece într-un bol adânc. Frecați ingredientele între ele, astfel încât să obțineți un aluat sfărâmicios. Puneți bolul în frigider.

2. Pregătiți aluatul: pentru început, bateți ouăle cu zahărul tos, cel vanilat și sarea într-un bol adânc, până la omogenizare. După aceasta, încorporați uleiul vegetal și chefirul de temperatura camerei.

3. Cerneți o parte de făină și praful de copt direct în bol. Omogenizați ingredientele cu ajutorul telului. După aceasta, încorporați făina rămasă. Aveți grijă să nu rămână cocoloașe în aluat.

4. Combinați fructele de pădure curate și uscate cu amidonul de porumb (noi avem afine). Transferați-le în bolul cu aluat și amestecați.

5. Turnați aluatul obținut în orice fel de formă aveți, tapetată cu hârtie de copt. Presărați-l cu topping-ul Streusel.

*Noi avem o formă de copt cu dimensiunile de 19×28 cm.

6. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs.

7. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Apoi porționați-o și savurați-o cu poftă, alături de o cană de ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!